Nije tako bezazleno, Zajon morao na operaciju!

New Orleans Pelicans

Nije tako bezazleno, Zajon morao na operaciju!

New Orleans Pelicans
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.10.2019. Foto: Bleacher Report

Stvar nije tako jednostavna kao što se u prvi mah činilo. Zajon Vilijamson morao je na artroskopski zahvat, kako bi sanirao povredu bočnog meniskusa desnog kolena, preneo je Šams Karanija.

Pre nekoliko dana Pelikansi su objavili kako će iz predostrožnosti novajlija propustiti nekoliko nedelja na startu sezone, kako bi oporavio koleno. Danas saznajemo da je slučaj dosta teži i da Zajona na terenu neće biti izmedju šest i osam nedelja.

Mnogi su postavljali pitanje kako će Zajonova kolena izdržati neverovatnu silu koje donosi ovako masivno telo u kombinaciji sa eksplozivnošću koju poseduje pod naporima NBA lige. Poslednja dešavanja potvrdjuju sumnje skeptika.

Ne sumnjamo ipak da će se Vilijamson potpuno opraviti, a spletom okolnosti trka za novajliju godine sada je potpuno otvorena. Verujemo da je Dža Morant već sada favorit, jer iako Zajon propusti samo šest nedelja, to bi značilo da nije igrao na prvih 20 mečeva. Ukoliko pauza bude duža, brojka se može popeti i na 30. Najmanji broj mečeva koji je odigrao igrač, a da je na kraju sezone proglašen novajlijom godine jeste 50. U pitanju je “ruki” sezona Patrika Juinga.

Podelite vest: