Sten Van Gandi je novi trener Nju Orleans Pelikansa

New Orleans Pelicans

Sten Van Gandi je novi trener Nju Orleans Pelikansa

New Orleans Pelicans
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.10.2020. Foto: GQ

Sten Van Gandi se vraća na trenersku klupu! Bivši trener Orlanda, Majamija i Detroita potpisaće četvorogodišnji ugovor i postati prvi strateg Pelikana iz Nju Orleansa.

Mimo Detroita, kada sa skromnim timom u četiri sezone nije zabeležio zapažene rezultate, Sten Van Gandi je pokazao da je trener koji može talentovanu ekipu da podigne na visine plejof tima.

Kada je preuzeo Majami Hit, tim sa Floride bio je jedan od najslabijih u čitavoj ligi. Već naredne sezone Van Gandi je uspeo da dogura do druge runde plejofa, da bi u svojoj drugoj sezoni sa timom igrao sedmi meč finala konferencije protiv šampiona, Detroit Pistonsa. Floridu je napustio početkom naredne sezone, kada je (javna je tajna) Pet Rajli uvidevši da ekipa ima šampionski materijal ponovo preuzeo komandu nad timom. Majami se iste sezone okitio naslovom šampiona.

Naredni posao doneo je Van Gandiju najveće uspehe, kada je na sjajan način predvodio “Dvajtov” Orlando. Stigao je do najboljeg rezultata u karijeri, kada je 2009. u finalu konferencije izbacio Lebrona i Kavse, te drugi put u istoriji tima odveo Medžik do velikog finala.

Upravo pomenuti uspesi, predvodeći mlade i talentovane ekipe, direktno su kandidovale Stena Van Gandija za novog gavnog trenera Pelikana. Zanimljivo, neposredno pred nastavak NBA sezone Van Gandi je javno putem Tvitera ishvalio sastav iz Nju Orleansa.

Još jedna zanimljivost – Stenov mladji brat, Džef, jedan je od favorita za poziciju glavnog trenera Hjuston Roketsa.

Pelikani svakako imaju svetlu budućnost, ali dosta je posla pred njima. Trenutnu situaciju u timu iz “grada džeza” predstavićemo narednih dana u odvojenom članku.

Podelite vest: