Zajon propušta ostatak sezone

New Orleans Pelicans

Zajon propušta ostatak sezone

New Orleans Pelicans
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 08.05.2021. Foto: Bleacher Report

Prelom prsta na levoj šaci odvojiće Zajona Vilijamsona sa terena do kraja tekuće sezone i tako najverovatnije odlaze sve nade Nju Orleans Pelikana za nastupom u doigravanju.

Vilijamson je napravio očekivani iskorak ove sezone i postao “All Star” prvi put. Beleži vrhunske brojke uz zaista nestvarnu efikasnost iako je privlači najveću pažnju protivničkih odbrana iz utakmice u utakmicu. 27 poena, 7.2 skoka, 3.7 asistencija uz 61% iz igre. Zbog fizičke superiornosti trpi više kontakta nego bilo koji igrač u ligi, a samim tim verovatno i najviše nedosudjenih prekršaja.

“Zaista sam isfrustriran, jer je ovo moglo da se izbegne. Rekli smo svima u organizaciji lige, u sudijskoj organizaciji, na razne načine. Slali smo snimke, pokušali smo da pokažemo da će se Zajon povrediti ukoliko nastave da dopuštaju neke stvari i drže kriterijum koji trenutno imaju kada je Zajon u pitanju.”

“Najiskrenije, on je povredjen sada jer je bila otvorena sezona lova na Zajona Vilijamsona u reketu. On je bio apsolutno izudaran u reketu i to redovno, do te mere da su mu protivnički igrači govorili ‘nastaviću da ti radim ovo sve dok ne počnu da sviraju faul’. Nisam video da je dozvoljeno toliko nasilja u reketu protiv jednog igrača još od Šeka. Bilo je užasno tada, a isto mislim i za trenutnu situaciju.”

Podelite vest: