Analiza drafta, Njujork Niks

Analiza drafta New York Knicks

Analiza drafta, Njujork Niks

Analiza drafta New York Knicks
Autor: Datum objave: 30.08.2021. Foto: Elite Sports NY

Njujork Niksi, slavna, skupa i velika franšiža sa ”Velike Jabuke”. Svoje utakmice igraju u najpoznatijoj areni na svetu, čuvenome Medison Skver Gardenu. Uz Jenkise (ekipa iz bejzbola, diskutabilno najveća sportska franšiza ikad) svakako padnu prvi na pamet kad se sport spomene u najvećem gradu istočne obale Sedinjenih Američkih Država. Dolaskom ”moderne ere” dolaze neka nova imena, pa je tako trejdom u Niksima završio i Karmelo Entoni, slobodno da kažem, vođa ekipe u početku i na vrhuncu svoje karijere. Melo je tada vodio Nikse do doigravanja, gde su ih čekali Boston Seltiksi koji su ih poslali kući iz ‘TD’ Gardena rezultatom 4-0 u seriji.

Niksi su nakon toga bili još dva puta u doigravanju, svakako na ruku ide to da su sezone 2012-2013 bili drugi u konferenciji, što se ukupnog poretka tiče. Ni tada ekipa iz Velike Jabuke nije uspela, opet su ispali, ovaj put je Nikse izbacio Pol Džordž i ekipa Indijane Pejsersa. Tada je Melo izrazio želju da se vrati i da i dalje igra za Nikse, oni su mu tu vernost nagradili sa novim ugovorom, 120M$ na ukupno 4.godine.

Nakon toga počinje velika suša za Nikse, sedam sezona je ekipa provela bez čari doigravanja, bučne i gromoglasne plej-of publike. Niksi nisu baš imali i sreće sa izborima na draftu. Birali su redom: Kristaps Porzingis (trejdovan iz Niksa u Dalas, nakon svađe sa upravom koju je smatrao nesposobnom), Ognjen Jaramaz (uopšte nije ni dolazio u NBA, trenutno igra u Bajernu iz Minhena), Dejmijen Dotson, te Frenk Nilikina (za kojeg su polagali velike napore u tome da uspe i opravda 8. izbor) Kevin Noks (takođe velika očekivanja su se polagala i u ovog momka, ali bezuspešno). Mičel Robinson (odlično služi kao zamenski centar i jako dobar defanzivac na visokom postu i reketu) Er Džej Beret (u koga se i dalje “kunu” navijači tima) te Obi Topin (koji služi kao odlična rotacija i dopuna Gibsonu ili Robinsonu). Ekipa Kniksa je nakon 7 sezona posta, napokon ušla u plej-of, napokon su osetili doigravanje i njegove čari, a uz to ih je dolazak Toma Tibodoa jako zategnuo, pa su statistički Niksi bila jedna od najboljih defanzivnih i skakačkih ekipa prošle sezone.

Niksi su na ovom draftu uzeli 4 igrača, vreme je da ih predstavimo.

Podelite vest: