Atlanta otela “brejk”, odličan meč u Njujorku (ocene)

NBA New York Knicks Plej-of

Atlanta otela “brejk”, odličan meč u Njujorku (ocene)

NBA New York Knicks Plej-of
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 24.05.2021. Foto: Atlanta Hawks

105:107 za odlične Hokse na otvaranju plejofa, u verovatno najboljoj utakmici večeri, pred sjajnim navijačima u gotovo punom Medison Skver Gardenu.

Njujork Niks

Džulijus Rendl – 6

Ubedljivo najbolji igrač Niksa tokom regularnog dela sezone potpuno je potonuo u svom debiju u plejofu. Od samog starta izgledao je pomalo pogubljeno i bez samopouzdanja u šuteve koje je redovno pogadjao tokom čitave sezone.

Er Džej Beret – 7

Beret je igrao u naletima, nekoliko odličnih poteza uz strašno kucanje preko našeg Bogdanovića – nedovoljno ipak za sinoćnu utakmicu. Igrom u odbrani zaradio prelaznu ocenu.

Nerlens Noel – 7

Odlični Noel nastavio je da radi kvalitetno ove sezone. Trudio se koliko je mogao, borio se sa Kapelom i zatvarao reket.

Redži Bulok – 6,5

Specijalista Niksa nije pokazao ništa kako bi ostao na terenu duže – što se ofanzivne tiče. Bez ijednog pogotka za 3 poena i pored nekoliko širom otvorenih šuteva.

Elfrid Pejton – 6

Pejton kvalitetom jednostavno ne pripada ovakvoj utakmici. Jedina zamerka Tibodou što i jedan sekund Pejtona ne ide Nilikini ili Kvikliju.

Derik Rouz – 8

Od dolaska iz Detroita Derik Rouz nije odigrao lošu utakmicu, tako je bilo i sinoć. “Ruža” je i dalje neuhvatljiv za svoje protivnike, probija i dolazi do obruča sa lakoćom. Dva promašena šuta za 3 poena došla su sa svoje polovine u završnici četvrtina, kada se nije libio da ih uputi kako košu kao većina igrača u NBA ligi (ne bi li kvarili procenat šuta).

Alek Burks – 8,5

Da su Niksi odneli pobedu Burks bi zavredeo devetku. Vrhunska partija rezervnog beka Niksa, gotovo sam je u četvrtoj četvrtini vodio svoj tim ka pobedi. Pogadjao je kao na traci, poludistancu, trojke. Jedini njegov promašaj u poslednjoj četvrtini došao je neposredno pre pogotka Trea Janga za pobedu.

Imanuel Kvikli – 7,5

Odlična predstava “rukija” Niksa u plejof debiju. Nekoliko nezadrživih prodora i fascinantnih pogodaka van linije za 3 poena. Već smo “insistirali”, ali moramo da se ponovimo – Niksima bi bolje bilo da svaki minut Elfrida Pejtona predaju ovom momku.

Taž Gibson – 7,5

Taž Gibson je svoj posao odradio na jako dobar način. Očekivano čvrst u duelu sa protivničkim centrima, zatvarao reket i bio “dosadan” na ofanzivnom skoku.

Obi Topin – 7

Fini minuti Topina. “Ruki” Niksa je tokom sezone bio više manje pogubljen na terenu, ali je poslednjih nedelja došao na svoje te zavredeo minute u najbitnijoj utakmici sezone. Odradio je to sasvim solidno.

Tim Tibodo – 7,5

Posao koji Tibodo radi tokom ove sezone je verovatno njegovo trenersko remek delo. Ništa slabiji nije bio ni sinoć, vraćao je svoj tim u utakmicu pametnim odlukama, tajmautima u pravo vreme. Najveći plus – ostavljanje “klupe” na terenu u momentima kada su dominirali.

Atlanta Hoks

Tre Jang – 8,5

Verovatno najzrelija partija karijere Trea Janga. Koristio je rupe u odbrani Niksa, dirigovao svojim timom, nije bilo nerezonski šuteva i dečijih bolesti. Par puta je izgubio loptu u situacijama kada je imao boljih rešenja, samo iz tog razloga nije dobio devetku. Pogodak za pobedu, u poslednjoj sekundi, kao šlag na tortu.

Bogdan Bogdanović – 8

Kako je meč odmicao Bogdan je bio sve bolji i sigurniji. Kulminiralo je sa dve strašno važne trojke kojima je bukvalno vraćao Hokse u život. Odlična odbrana tokom celog meča.

Klint Kapela – 7,5

Kapele nije bilo preterano u ofanzivnim akcijama, ali ono što je imao rešio je na kvalitetan način. Bio ključni igrač u zatvaranju reketa i pomoći u situacijama kada je Rendl napadao.

Džon Kolins – 7,5

Odlično prvo i tiho drugo poluvreme za Kolinsa. Nije naštetio Hoksima ni u jednm pogledu.

Diandre Hanter – 7,5

Hanter nije imao previše prostora u napadu (očekivano), ali je pogodio jednu bitnu trojku u finišu meč, a njegova igra u odbrani, protiv Džulijusa Rendla je za svaku pohvalu.

Kevin Hurter – 7

Hurter nije bio preterano zapažen, ali nije bilo ni situacija u kojima je silovao svoj šut kao što je često znao da bude slučaj u prethodnim sezonama. “Namirisao” je druge igrače kojima je išlo i nije preterano zadržavao loptu. Borbeno u odbrani.

Danilo Galinari – 7

Italijan nije imao šuterski meč kakav je znao da pruži Hoksima, ali je bio aktivan, čime je angažovao protivničku odbranu i verovatno doneo više prostora saigračima. Jednako aktivan i u odbrani gde je uspevao da izadje na kraj sa igračima koji su fizički svakako superiorniji.

Lu Vilijams – 7,5

Pospano u prvom poluvremenu, ali je doneo Hoksima život u ključnim momentima meča. U trenucima kada su Niksi preuzeli prednost i otišli na 9 poena razlike, Lu pravi solo seriju 7-0 i vraća svoj tim u igru. Igrao je toliko dobro u tim momentima da je Tre Jang zahtevao od Mekmilana da ga ne vraća u igru i ostavi Lua da igra.

Toni Snel – 7

Jako aktivan u odbrani, pogodio jedinu otvorenu trojku koju je imao. Hoksi bi mogli da nadju malo više šuteva za Snela koji ima fenomenalnu šutersku sezonu i igra sa puno samopouzdanja.

Nejt Mekmilan – 8

Sve čestitke Mekmilanu za pripremu meča i svojih igrača, pre svega na psihičkom planu. Mnogo bolje ekipe su padale pod naletom Niksa i vetru u ledja koji oni dobijaju od domaćih navijača. Perfektan plan u zaustavljanju Džulijusa Rendla.

 

Podelite vest: