Frenk Ntilikina želi da napusti Nikse

New York Knicks

Frenk Ntilikina želi da napusti Nikse

New York Knicks
Autor: Uroš Živković Datum objave: 21.05.2019. Foto: msgnetworks.com

Mladi košarkaš Niksa, Frenk Ntilikina, odlučio je da nešto mora da menja u svojoj karijeri i namera mu je da napusti ekipu iz Njujorka. On je to saopštio i svom novom agentu, s obzirom da je i oko svog predstavnika rešio da napravi promenu i napusti jednu od najvećih agencija koja zastupa igrače u NBA ligi, “CAA” i okrene se svom zemljaku iz Francuske, Buni Ndiajeu.

Buna Ndiaje je agent koji isključivo zastupa francuske igrače u najjačoj ligi na svetu i na njegovom spisku klijenata nalaze se Rudi Gober, Evan Furnije, Nikolas Batum i Ijan Mahimni.

Što se tiče mladog francuskog pleja iz redova Niksa, on je već neko vreme na tankom ledu u Njujorku, iako su čelnici kluba odbili da ga trejduju u februaru, kada su imali nekih zanimljivih ponuda, nije tajna da nisu preterano zadovoljni njegovim razvojem i da postoji velika mogućnost da mu ispune želju i uključe ga u neku razmenu na leto. Pominje se već izvesno vreme da će Niksi biti vrlo aktivni već u noći drafta, pa nije isključeno da upravo Ntilikina bude deo nekih trejdova koji se očekuju od kluba te večeri.

Postoji još jedna opcija po kojoj bi ovaj momak mogao da napusti Njujork, ali tek za godinu dana. Naime, on ima još dve godine ugovora, s tim što je ta druga, takozvana igračeva opcija, pa ako ne bude želeo da je iskoristi, postaće slobodan igrač narednog leta i moći sam da bira sredinu u kojoj bi voleo da igra. Do sada su najveće interesovanje za njegove usluge pokazali Orlando i Finiks.

(Foto: Marry Altaffer/Associated Press)

Frenk Ntilikina je izabran na draftu pre dve godine kao 8. pik i nije nikako opravdao velika očekivanja koja su pred njega postavljena, a naročito je to došlo do izražaja ove sezone. Imao je i velikih muka sa povredama, a zbog problema sa preponom je od poslednje 33 utakmice odigrao samo 2, dok je ukupno u sezoni nastupio na 43 meča i prosečno je beležio svega 5.7 poena i nešto ispod 3 asistencije, uz jako loših 33% u šutu iz igre.

Podelite vest: