Još jedan Argentinac u NBA ligi?

New York Knicks

Još jedan Argentinac u NBA ligi?

New York Knicks
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 29.04.2021. Foto: Saski Baskonia

Nakon Fakunda Kampaca, koji pronalazi sve više uspeha i Gabrijela Deka, koji bi večeras mogao končano da debituje za Oklahomu – čini se da je još jedan Argentinac blizu prelaska u NBA ligu.

Luka Vildoza, plejmejker Baskonije,  u žiži je javnosti u Španiji jer su Njujork Niksi navodno zainteresovani za njegove usluge. Možda pomalo i čudno, s obzirom da je rotacija Niksa verovatno najduža na poziciji organizatora igre, ali moguće je da Tibodo ne želi u plejof sa neiskusnim Kviklijem i užasno promenljivom igrom Elfrida Pejtona. Čini se da Niksi traže provereni kvalitet uz Derika Rouza.

Vildoza pravi krupne korake u potvrdjivanju istog proteklih godina. Pored nastupa u Evroligi, ljubitelji košarke u Srbiji, verovatno ga najbolje pamte iz onog bolnog poraza reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2019. godine, kada nas je uz Kampaca i Skole dovodio do ludila.

Argentinac je pre par meseci sa Baskonijom stigao do iznenadjujuće titule šampiona Španije, u finalu u kojem je postigao pobedonosni pogodak, te je proglašen najkorisnijim igračem istog.

Vildoza ima još dve godine ugovora sa španskim timom, a otkupna klauzula postavljena je na 2 miliona dolara. Po rečima agenta, zadovoljan je u Španiji, ali će analizirati sve ponude.

Podelite vest: