Niksi takođe čuvaju mladiće – Beret, Topin i Kvikli vezani za MSG

New York Knicks

Niksi takođe čuvaju mladiće – Beret, Topin i Kvikli vezani za MSG

New York Knicks
Autor: Datum objave: 19.10.2021. Foto: New York Post

Kao što to većina timova trenutno radi, Njujork Niksi takođe koriste tim opcije za svoje igrače koji su na ruki ugovoru.

Ovim potezom sva tri košarkaša obavezuju se za Njujork bar do kraja sezone 2022/23, a za koju od sada takođe imaju i zagarantovanu platu. Beretu će to biti četvrta i poslednja godina ruki ugovora, a zaradiće nešto manje od 11 miliona dolara. Druga dvojica, Obi Topin i Imanuel Kvikli tada će ući u treću godinu ugovora i uzeti 5.35, odnosno 2.32 miliona dolara.

Ovim potezom Beret će imati pravo na produžetak ugovora već nakon ove sezone, dok ćemo videti kakvu će odluku Niksi doneti oko Topina i Kviklija, te da li će i oni za dve godine imati pravo na produžetak saradnje.

Tokom ruki sezone Topin se nije preterano pokazao, niti je imao neku veliku šansu za to sa samo 11 minuta u proseku. Sa druge strane, Beret je uveliko postao jedna od najbitnijih karika Niksa, dok se Kvikli sjajno pokazao kao novajlija i prosečno beležio oko 11 poena za 19 minuta. Takođe, Kvikli je imao vrlo bitnu ulogu u prvom plej-ofu Niksa nakon sedam godina.

Podelite vest: