Šarlot nije dozvolio Kembi da odnese pobedu

Charlotte Hornets New York Knicks

Šarlot nije dozvolio Kembi da odnese pobedu

Charlotte Hornets New York Knicks
Autor: Datum objave: 13.11.2021. Foto: Today in 24 english

Majls Bridžis je postigao 24 poena uz 4 skoka i 4 asistencije, dok je LaMelo Bol imao je rekordnih 17 skokova uz 12 poena, 9 asistencija i 5 ukradenih lopti. Šarlot Hornetsi su izbrisali ranih 16 poena zaostatka, te pobedili Njujork Nikse sa 104-96 u petak uveče.

Gordon Hejvord je dodao 22 poena i 7 asistencija, a Teri Rozir je ubacio sa 18 poena.Hornetsi su nadigrali Nikse sa 34-21 u trećoj četvrtini za tek drugu pobedu u poslednjih sedam utakmica.

Kemba Voker se izvukao iz šuterskog pada protiv svog bivšeg tima, postigavši 26 poena u šutu 9 od 19 i poveo nepredvidive Nikse, koji su izgubili pet od sedam poslednjih utakmica.

Trener Hornetsa Džejms Borego rekao je da Bridžis, koji u proseku beleži 21.5 poen po utakmici, postaje plejmejker.

„Majls je odličan igrač po tome što može da napravi od skoka iz odbrane, prevede loptu i šutne trojku“, rekao je Borego.

Nakon što je Bridžis na zakucavanju izveo vetrenjaču kako bi se izjednačio sa Obijem Topinom u prethodnom posedu, iskoristio je roling da bi prošao pored Džulija Rendla za lagano polaganje i povećao vođstvo Šarlot na pet poena prednosti, na oko dva minuta igre do kraja.

Voker je ušao u igru u velikom padu, šutirajući 22.8% (8 od 35) iz igre i 10.5% iz šuta za 3 poena u poslednje četiri utakmice, dok ni u jednoj nije uspeo da postigne dvocifren broj poena.

Ali činilo se da je najbolji strelac Hornetsa svih vremena bio spreman da vrati vreme u Spectrum centru nakon što je ubacio 17 poena u prvoj četvrtini uz 4 od 5 šutirajući za tri poena, dok su Niksi otišli na vođstvo od 34-18.

Borego je imao drugačije planove, pošto su Hornetsi pali u odbrani posle prve četvrtine.

„Mi smo ostvarili naše prednosti i nismo mu dozvolili da se obruši na naš koš“, rekao je Borego.

„Nema nikakvog iznenađenja zašto pobeđujete ili gubite, za mene je to naša odbrana bila večeras” rekao je trener Tom Tibodo. „U početku je odbrana bila dobra, skokje bio dobar, a onda su problem postali naše izgubljene lopte.”

Njujork je imao 19 izgubljenih lopti što je dovelo do 17 poena Šarlota iz ukradenih lopti Niksima.

Podelite vest: