Trejd tri tima, Klipersi dobili Markusa Morisa

"Trejdovi" LA Clippers New York Knicks Washington Wizards

Trejd tri tima, Klipersi dobili Markusa Morisa

"Trejdovi" LA Clippers New York Knicks Washington Wizards
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 06.02.2020. Foto: Daily Knicks

U sam smiraj prelaznog roka, Klipersi, Niksi i Vizardsi napravili su razmenu tri tima:

Los Andjeles Klipersi dobijaju Markusa Morisa i Ajzeu Tomasa.

Njujork Niksi dobijaju Moa Harklesa i pika prve runde za naredni draft.

Vašington Vizardsi dobijaju Džeroma Robinsona.

Klipersi su dobili pravi rat sa Lejkersima koji je vodjen oko Markusa Morisa. Moris je igrao odličnu sezonu u Niksima i nastavio je svoj igrački napredak, posle veoma dobre godine u Keltima. Najtraženija roba već par godina u nazad u NBA ligi jesu polivalentni igrači koji mogu da brane više pozicija na perimetru, a da su pritom odlični šuteri. Moris svakako spada u red takvih, verovatno i prednjači.

Tim iz Los Andjelesa morao je da se odrekne pika prve runde na narednom draftu, što je mala cena s obzirom na to koliko se nadaju da će Moris pomoći. Dobili su i Ajzeu Tomasa iz Vašingtona, ali će on po poslednjim navodima biti momentalno otpušten.

Niksi su uspeli da Morisa, koga su letos doveli kao slobodnog igrača, pretvore u pika prve runde, što je ogroman uspeh za upravu tima. Pogotovo gledajući na činjenicu da bi Moris na leto mogao da postane slobodan igrač, ima opciju u ugovoru.

Vašington se u razmenu umešao u poslednji čas i prošao veoma dobro. Ekipa koja je u fazi jake reizgradnje tima dobila je Džeroma Robinsona. Veoma talentovanog beka, koji nažalost po njega nije jednostavno imao mnogo prilike u timu koji je pravljen sa šampionskim ambicijama. Svakako da u ovom trenutku njegove karijere nije mogao da zamisli bolji potez, u Vašingtonu će od prvog meča imati znatno veću ulogu.

Podelite vest: