Analiza drafta, Oklahoma Siti Tander

Analiza drafta Oklahoma City Thunder

Analiza drafta, Oklahoma Siti Tander

Analiza drafta Oklahoma City Thunder
Autor: Datum objave: 16.08.2021. Foto: Cleveland.com

18. pik - Tre Men

Tre Men je 18. pik sa ovogodišnjeg drafta, dolazi sa Univerziteta Floride i igra na poziciji plejmejkera. Još jedan plej na ovom draftu ukazuje na to da Presti želi da počne od glave ekipe, a to je svakako ova pozicija.

Men je, kao što smo već napomenuli, igrao na Floridi, gde u prvoj sezoni nije imao zapaženu ulogu, da bi u drugoj eksplodirao i prosečno beležio 16 poena, 5.5 skokova, 3.5 asistencije i 1.4 ukradenu po meču, a šutirao je vrlo dobrih 46% iz igre, 40% trojke i 83% sa linije slobodnih bacanja.

Što se tiče njegovog napadačkog arsenala, nedostatak mu je pregled igre, što za njegovu poziciju može biti problem, ali to nadomešćuje drugim stvarima. Takođe mu i kontrola lopte nije jača strana pa se dešava da na meču ima veliki broj izgubljenih poseda. Dobra strana njegove ofanzivne igre su napadi iz izolacije jer je jako brz i može vrlo lako probiti skoro svakog igrača. U pik en rolu je mnogo češće napadač, negoli dodavač. Omiljeni potez mu je srednja promena, pa iskorak u levo prilikom šuta. Pogađa u visokim procentima i može se već sad reći da je pouzdan šuter. Voli da kreira za sebe i retko kad šutira iz spot-ap situacija.

Na drugom kraju parketa stvari su malo drugačije, što je verovatno i uticalo da ne bude jednocifreni pik. Odbrana na lopti mu je slabija strana i protivnički igrači ga često vrlo lako probijaju. Ponekad deluje lenjo i nezainteresovano kada treba da igra odbranu na lopti. Od lopte je dobar i često se dešava da preseče pas što pokazuje statistika i ovih 1.4 ukradenih lopti po meču.

Tre Men može biti jedna od krađa drafta ako poradi na nekim stvarima, pošto će šansu svakako dobiti. Deliće minutažu sa Gidijem i Maledonom i biće ravnopravan u trci za prvog pleja u NBA ekipi, na njemu je sve ostalo.

Podelite vest: