Analiza drafta, Oklahoma Siti Tander

Analiza drafta Oklahoma City Thunder

Analiza drafta, Oklahoma Siti Tander

Analiza drafta Oklahoma City Thunder
Autor: Datum objave: 16.08.2021. Foto: Cleveland.com

55. pik - Aron Vigins

Eron Vigins je rođen 2. januara 1999. godine i nastupao je za Merilend u protekle 3 sezone. U poslednjoj sezoni je beležio 14.5 poena uz 6 skokova i 2.5 asistencije. Procenti iz igre su mu na solidnom nivou – 45%, a za tri je na 36%.

Bio je vođa navale Merilenda, može da završi na razne načine i da pogađa iz raznih pozicija, odličan je sa loptom u rukama, ali mu izbor šuteva i pregled igre nisu jača strana. Voli da ima loptu kod sebe, može da odigra i na niskom postu i ne libi se da preuzme odgovornost. NBA novinare podseća na neku verziju Mikala Bridžesa, ali nama je sušta suprotnost. Po svemu što smo videli, pre je u pitanju Džordan Klarkson.

U odbrani je solidan, ima određen nedostatak eksplozivnosti zbog čega se neretko dešava da ispadne iz odbrane, ali dugim rukama može da nadomesti taj nedostatak. Izuzetan osećaj za krađu i blokadu, što pokazuje i statistika – u poslednjoj sezoni je na dve ukradene lopte i jednoj blokadi u proseku.

Eron Vigins je igrač kakve NBA liga danas traži – dobar šuter, kreira za sebe, dugačak.

Očekuje se da i on dobije šansu, možda prvo kroz razvojnu ligu, ali će svakako u nekom trenutku sezoni uskočiti u prvi tim, a onda – sve je na njemu.

Podelite vest: