Kris Pol postaje novi igrač Finiks Sansa

"Trejdovi" Oklahoma City Thunder Phoenix Suns

Kris Pol postaje novi igrač Finiks Sansa

"Trejdovi" Oklahoma City Thunder Phoenix Suns
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 16.11.2020. Foto: NBA.com

Devin Buker će sledeće sezone igrati sa klasom od plejmejkera, prvi put u karijeri – Kris Pol stiže u Arizonu, nosiće dres Finiks Sansa!

Finiks Sansi dobijaju: Krisa Pola i Abdel Nadera.

Oklahoma Siti Tander dobija: Riki Rubija, Kelija Ubrea mladjeg, Džejelna Lekea, Taja Džeroma i pika prve runde za 2022. godinu.

Vlasnik Finiksa, Robert Sarver, ispunio je obećanje dato Devinu Bukeru i u tim doveo paklenog igrača. Zapad postaje još teži, a Sansi posle godina tavorenja na dnu konferencije imaju ozbiljnu trojku – Buker / CP3 / Diandre Ejton.

Sa druge strane, Oklahoma sada ima u svom posedu čak 17 pikova prve runde na narednih 7 draftova. Sem Presti igra NBA2K u stvarnom životu.

Nakon što su ga gotovo svi otpisali posle sezone u Hjustonu, Kris Pol je odigrao perfektnu sezonu u dresu Oklahome, ponovo postao “All Star” i predvodio svoj tim do učešća u doigravanju. Kris Pol je predvodio ligu prošle sezone po poenim postignutim u završnicama neizvesnih utakmica. Njegovo iskustvo biće od presudnog značaja u borbi Finiksa i povratku u plejof.

Finiks sada fokus prebacuje na tržište slobodnih igrača, gde će pokušati da sačuvaju Darija Šarića i Erona Bejnsa. Pre toga, Sansi će u sredu na četvrtak birati deseti na NBA draftu. A nešto kasnije večeras, oko 21č, mi će objaviti naše predstavljanje 30 najboljih igrača koji ove sezone stižu u ligu.

 

Podelite vest: