Na krilima Tajlera Hira Majami odneo pobedu

Miami Heat Oklahoma City Thunder

Na krilima Tajlera Hira Majami odneo pobedu

Miami Heat Oklahoma City Thunder
Autor: Datum objave: 16.11.2021. Foto: NBA

Tajler Hiro postigao je 26 poena, a Majami Hit je u ponedeljak uveče pobedio Oklahoma Siti Tander sa 103-90.

Majami je igrao bez Džimija Batlera (uganuće desnog skočnog zgloba) i Bem Adebajoa (levo koleno). Batler, koji u proseku beleži 23.6 poena po utakmici, propustio je treću uzastopnu utakmicu.

„Večeras, kada su Džimi i Bam van stroja, momci su istupili“, rekao je trener Hita, Erik Spoelstra. “Oni su imali svoje uloge koje su odlično odigrali, zato smo pobedili.”

Hiro i Robinson su pogodili po pet trojki.

“Morate im odati priznanje”, rekao je trener Tandera, Mark. „Oni stvarno imaju dobro kretanje lopte, odlično se kreću. Ali smatrao sam da su naš trud i konkurentnost bili dovoljno dobri da pobedimo na tom planu. Ono što nas je koštalo utakmice je ofanzivna završnica. Očigledno su uradili zaista dobar posao, a mi jednostavno nismo dali dovljno poena.”

Robinson je postigao 21 poen, a Kajl Louri je dodao 11 poena i 11 asistencija za Hit.

„Kajl je bio vođa tokom utakmice,“ rekao je Spolstra.

Lu Dort je postigao 20 poena, a novajlija Džeremaja Robinson-Erl dodao je 16 poena. Šai Gildžius-Alekander, koji je ušao u utakmicu sa prosekom od 22.6 poena, završio je sa 10 poena, najmanje postignutih ove sezone, pri šutu 2 od 11 iz igre.

Utakmica je bila nerešena 43-43 na poluvremenu. Majami je vodio sa 14 u trećoj četvrtini, ali je Aleksej Pokuševski pogodio trojku u poslednjim sekundama perioda i smanjio prednost Hita na 74-67. Robinson je postigao 13 poena u poslednjoj četvrtini za ekipu Majamija.Tanderi su smanjili zaostatak na osam poena razlike, na nešto više od dva minuta do kraja, ali je Pi Džej Taker iz Majamija pogodio trojku iz ugla i tako rešio pitanje pobednika.

Podelite vest: