Odličan meč u Orlandu, Toronto poveo u seriji

Orlando Magic Plej-of Toronto Raptors

Odličan meč u Orlandu, Toronto poveo u seriji

Orlando Magic Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.04.2019. Foto: ca.nba.com

Gledali smo pre svega vanserijske odbrane na obe strane. Nije bilo igrača na terenu a da se činilo da ne pripada na tom delu terena. Toronto je jednostavno bio kvalitetniji u ofanzivi i to je donelo prevagu.

Išli su Reptorsi i do +17, medjutim nisu se igrači Medžika i stigli su na samom kraju meča i do jednog poseda prednosti.

Lenard je promašio u poslednjem napadu, Orlando se odbrani, ali do ofanzivnog skoka tada izmedju tri igrača domaćih dolazi Kajl Lauri i praktično rešava meč.

Pobeda dobija više na težini ako znamo da je Kavaj Lenard odigrao jednu od najgorih utakmica otkad je u Torontu. Na sreću i njega, kao i celog tima, Paskal Sijakam je ponovo pokazao zašto u najužem krugu kandidata za igrača koji su najviše napredovali.

Sijakam je upisao 30 poena i 11 skokova, uz 13 od 20 iz igre. Jedini igrač u istoriji Toronta, uz Krisa Boša, koji je uspeo da dodje do 30/10 učinka u prvoj utakmici.

Na drugoj strani Orlando je predvodio Nikola Vučević. Upisao je 22 poena, 14 skokova i 6 asistencija. Ponovo je krenuo jako sporo u meč i imao velikih problema protiv Gasola, te je postigao samo 4 poena u prvom poluvremenu. Razigrao se nakon što je Španac zaradio četvrtu ličnu grešku. Terens Ros je dodao 24 poena sa klupe, pogodio neke jako bitne trojke u poslednjoj četvrtini kada je Orlando gurao da se vrati u igru.

Toronto je tako povratio prednost domaćeg terena u seriji i imaće priliku da dodje i do brejka. Reptors – Medžik, 93:98.

Podelite vest: