Toplota sa Floride prija Vašingtonu

Orlando Magic Washington Wizards

Toplota sa Floride prija Vašingtonu

Orlando Magic Washington Wizards
Autor: Datum objave: 14.11.2021. Foto: Today in 24 english

Spenser Dinvidi je postigao 23 poena, 6 asistencija i 11 skokova, dok je Montrez Herel dodao 20 poena, 6 skokova i 7 asistencija. Vašington je tako za svoju četvrtu uzastopnu pobedu savladao Orlando Medžik sa 104-92.

Kajl Kuzma je dodao 17 poena i 10 skokova, te je Vašington popravio svoj skor na 9-3, prvi put od sezone 2014-15. To je mnogo bolje u odnosu na prošlu sezonu kada su Vizardsi imali skor 3-9 posle 12 utakmica.

„Radije bih bio tu gde jesmo nego ne“, rekao je trener Vašingtona, Ves. „Samo se morate boriti protiv tog iskušenja da biste postali zadovoljni. Nije bilo lako, odajem priznanje mojim momcima jer smo večeras pronašli načine da izvučemo pobedu. Ali ne možemo da sedimo ovde i kažemo: „Dobro smo”.

Kuzma je pogodio tri uzastopne trojke u trećoj četvrtini nakon što je Orlando poveo sa 59-49. Ekipa iz glavnog grada je treću četvrtinu zatvorila rafalnom paljbom i tako prelomila utakmicu u svoju korist. Vašington je šutirao 50% iz igre i popravio skor na 4-0 kada je šutirao najmanje 50%. Takođe, Vizardsi imaju 7-2 kada postignu najmanje 100 poena.

Dinvidi je uhvatio 11 skokova i dodao 6 asistencija u svojoj četvrtoj utakmici od 20 poena u sezoni. Herel je dodao 7 asistencija i 6 skokova sa klupe i pokazao se kao veliki faktor ove godine za ekipu Vašingtona.

„Njegova energija je jednostavno fenomenalna jer je drugačiji tempo i drugačiji nivo agresije“, rekao je trener Vašingtona.

Mo Bamba je predvodio Orlando sa 14 poena, 17 skokova i 3 blokade, pratio ga je Kol Entoni sa 22 poena, 8 asistencija i 4 skoka.

„Mislim da smo upravo napravili mnogo glupih grešaka“, rekao je Bamba. „Večeras smo odradili dobar posao, ali sveukupno ima toliko malih stvari koje utiču na pobedu u utakmici koje nismo uspeli da uradimo.”, završio je Bamba.

Ruki Orlanda, Džejlen Sags, koji je imao 8 poena, izašao je sa uganućem desnog skočnog zgloba u trećoj četvrtini i nije se vratio. Dok je Vašington večeras nastupao bez Bredli Bila, koji je izostao sa utakmice zbog osobnih problema.

Podelite vest: