Toronto ubedljiv u drugom meču, rutinska pobeda za izjednačenje u seriji

Orlando Magic Plej-of Toronto Raptors

Toronto ubedljiv u drugom meču, rutinska pobeda za izjednačenje u seriji

Orlando Magic Plej-of Toronto Raptors
Autor: Uroš Živković Datum objave: 17.04.2019. Foto: usatoday.com

Nešto slično kao i u seriji između Siksersa i Netsa, tako je bilo i u ovom duelu, nakon što su gosti iznenađujuće dobili prve mečeve, domaćini su brutalno uzvratili.

Reptorsi su već sredinom prve četvrtine poveli dvocifrenom razlikom i do kraja meča ona je samo rasla i to sve do 34 poena. Na kraju ubedljiv trijumf 111:82.

Kajl Lauri je rešio da bi možda mogao se pojavi u doigravanju, nakon sramnog prvog meča, odigrao je jako dobru partiju sa 22 poena, 7 asistencija, 4 skoka i 2 ukradene lopte. Domaće je ipak predvodio sjajni Kavaj Lenard sa 37 poena, pri šutu iz igre 15/22, trojke 4/8. Upisao je i po 4 skoka i asistencije i 2 ukradene lopte. Paskal Sijakam je imao dabl-dabl sa 19 poena i 10 skokova.

(Foto: Vaughn Ridley/Getty Images)

Gosti sa Floride su od samog početka delovali kao da planiraju samo da “odrade” ovu utakmice i da su u potpunosti zadovoljni i tim jednim trijumfom s kojim će se vratiti kući. Nezainteresovano, nerezonski u napadu, ali pre svega, bez te agresivnosti i borbenosti koja ih krasila tokom celog prvog meča ove serije.

Aron Gordon je jedini pokazivao neke naznake da je željan igre i da ne želi tako olako da se preda. Zabeležio je 20 poena, uz dobar šut iz igre 8/12, kao i 5 skokova. Terens Ros je fenomenalno krenuo sa klupe i u roku od samo par minuta upisao 15 poena, uz 5/6 iz igre, ali onda je jednostavno stao, kao i ceo tim Medžika i nije postigao više nijedan poen do kraja meča.

Ono što je možda vrlo iznenađujuće i svakako vredno pomena je što je trener Toronta, Nik Nurs, i pored ubedljive prednosti i konstantnih 30-ak razlike u poslednjoj deonici držao svoje startere u igri skoro pa sve do samog kraja. Kavaj Lenard je odigrao 33 minuta i igru je napustio tek na nešto više od 4 minuta do kraja susreta, dok su Lauri i Sijakam na klupu otišli na 3 i po minuta do kraja. Naročito su svi bili u čudu čemu forsiranje Lenarda, čije zdravstveno stanje je svakodnevno najveća briga svih u timu iz Kanade.

Serija se sada seli u Orlando, a sledeći meč je na programu u noći između petka i subote u 1h.

Podelite vest: