Vučević protiv Gasola, čin treći

Orlando Magic Plej-of Toronto Raptors

Vučević protiv Gasola, čin treći

Orlando Magic Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 19.04.2019. Foto: Raptors Rapture

Orlando će večeras ugostiti svoju prvu plejof utakmicu posle sedam godina. “Dvajt Hauard kletva” je skinuta i navijači tima sa Floride konačno mogu da se raduju značajnim utakmicama.

Medžik večeras dočekuje Toronto u trećem susretu serije, a sa dva gostovanja iz Kanade uspeli su da vrate jednu pobedu, veliki brejk.

I pored misije uspešno obavljene, Orlando ima razloga za brigu. Prva napadačka opcija tima, Nikola Vučević, potpuno je zakazao. Bolje reći, Mark Gasol ga je u potpunosti zaustavio.

U dve utakmice Vučević beleži 8.5 poena, 7 skokova, 3 asistencije u proseku, uz 29% šuta iz igre. Mark Gasol igra fantastičnu odbranu. Ima i veliku pomoć dugih ruku Sijakama i Lenarda koji su veoma oprezni kada se lopta spusti na Vučevića i značajno limitiraju njegove linije pasa, kao i prostor koji može da napadne u igri ledjima.

(FOTO: tsn.ca)

Ključ za Orlando biće uključivanje u igru Vučevića, pronalaženje načina da Crnogorca stave u bolju poziciju na ofanzivnom delu terena. Stiv Kliford ovde mora odraditi neophodne korekcije.

Vučević je odigrao fenomenalnu regularnu sezonu za Medžik. U proseku beležio 20.8 poena, 12 skokova, 3.8 asistencija, uz šut iz igre 52% i za 36% za 3 poena. Bio je najzaslužniji za plasman u plejof.

Podelite vest: