Bret Braun pred drugu utakmicu: “Cilj je da se kući vratimo sa jednom pobedom”

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors

Bret Braun pred drugu utakmicu: “Cilj je da se kući vratimo sa jednom pobedom”

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors
Autor: Uroš Živković Datum objave: 29.04.2019. Foto: philadelphia.cbslocal.com

Trener Filadelfije, Bret Braun, govorio je uoči drugog meča protiv Toronta o prvobitnom cilju koji je njegova ekipa imala pred početak serije, kao i preranom otpisivanju, pre svega, od strane medija.

Pre nego što smo doputovali u Kanadu, svi smo se složili da bi uspeh bio da se vratimo kući makar sa jednom pobedom, to nam je postao i neki, zacrtani cilj, pre početka ove serije.” – počeo je Braun svoje izlaganje i nastavio:

Realnost nakon prvog meča je takva da nam apsolutno niko u ovom duelu više ne daje nikakve šanse. Jedan moj prijatelj novinar mi je pokazao jedan članak sa ESPN-a, gde mislim da je 2 od 20 analitičara reklo da možemo proći dalje. Naši lokalni novinari su nas takođe otpisali, i to sva šestorica i… mi razumemo to, u potpunosti, to su sve realne procene, logična razmišljanja, međutim, trudimo se da to ne dopire do nas. Pa stvarno, da li iko misli da ćemo odustati od borbe nakon prvog meča i jednog poraza? Ako ništa drugo, sve ovo nas samo dodatno motiviše! Format takmičenja u plej-ofu je takav da jedna utakmica može sve da odluči, sve da preokrene, taj sistem po kome se igra, 2 meča u gostima, pa 2 kod kuće, pa opet po 1 na obe strane je fascinantan, jer je često jedna utakmica koju dobijete na strani, ili koju izgubite kod kuće, prelomna za celu seriju.” – zaključio je trener Siksersa.

(Foto: Chris Szagola/Associated Press)

On je dodao i da je možda upravo poraz kod kuće od Bruklina u prvoj rundi pokrenuo njegovu ekipu i da ih je ta situacija sve otreznila, pošto su shvatili da više nema šale i da moraju da vrate taj brejk po svaku cenu.

Druga utakmica polufinala Istoka igra se od 2h po našem vremenu, ponovo su Reptorsi domaćini i, po ocenama svih, veliki favoriti i u ovom meču, međutim, gosti veruju da mogu napraviti iznenađenje.

Podelite vest: