Bruklinov brejk u Filadelfiji za 1:0 u seriji

Brooklyn Nets Philadelphia 76ers Plej-of

Bruklinov brejk u Filadelfiji za 1:0 u seriji

Brooklyn Nets Philadelphia 76ers Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 13.04.2019. Foto: nba.com

Iznenađenje, ili možda ipak ne? Netsi su, može se slobodno reći, poprilično lako nadigrali Sikserse i na kraju slavili 111:102 i poveli sa 1:0 u seriji.

Osim možda dela prve četvrtine, kada je Filadelfija imala i jedino vođstvo na utakmici, igrači Bruklina su apsolutno kontrolisali ovaj meč. Čak i u tim trenucima blage prednosti, videlo se da domaćini imaju problema sa organizacijom igre i da se sve svodi na individualna rešenja.

Igrači koji su verovatno i prelomili tok utakmice i usmerili ga na vodenicu Bruklina su bili Spenser Dinvidi i Keris Le Vert, kao i Ed Dejvis. Oni su, ušavši sa klupe, uneli totalnu pometnju i napravili seriju 14:2, i ne samo to, nego su odbranom u tim trenucima izludeli Sikserse koji u tih par minuta nisu uspeli da ubace nijedan šut iz igre.

(Foto: Jesse D. Garrabrant/Getty Images)

Dianđelo Rasel je pored užasnog prvog poluvremena, šuterski gledano (1/10 iz igre), zablistao u drugom i na kraju završio sa 26 poena. U drugoj polovini meča je iz igre šutirao 9/15. Dinvidi, LeVert i Dejvis, već pomenuti trio sa klupe je imao učinke, redom: 18, 23 i 12 poena, a Dejvis je zabeležio i 16 skokova.

U Filadelfiji, dve ubedljivo najsvetlije tačke su bili Džimi Batler i Boban Marjanović. Batler je još jednom pokazao da je igrač za ovakve utakmice, da je najbolji kada je najpotrebnije, ali jednostavno, nije mogao sam da vuče celu ekipu. Zabeležio je 36 poena, 9 skokova i po 2 blokade i ukradene lopte. Boban je sa klupe doneo blagi preokret u igri domaće ekipe, za nešto više od 15 minuta na terenu zabeležio je 13 poena, 4 asistencije, 3 skoka i po jednu blokadu i ukradenu loptu.

 

(Foto: twitter/Bleacher Report)

Razloge poraza Siksersi bi trebalo da traže u igrama svojih mladih snaga. Embid, iako povređen, odnosno, nedovoljno zalečen je često bespotrebno forsirao i njegova nervoza je uticala i na ostale, videlo se da mislima nije 100% u ovom meču. Možda će neko samo pogledati statistiku koja kaže da je Embid imao 22 poena, 15 skokova, 5 blokada i 4 asistencije, za svega 24 minuta igre, ali Kamerunac je totalno podbacio u prvom poluvremenu, koje je i prelomilo meč, imao je samo 1/9 iz igre i krajnje nepotrebnih 5 ispaljenih trojki bez pogotka. Simons je takođe odigrao vrlo slabo sa svega 9 poena i 7 skokova.

Sledeći meč ove serije će se odigrati već u ponedeljak uveče.

Podelite vest: