Čudesan pogodak Lenarda za finale Istoka

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors

Čudesan pogodak Lenarda za finale Istoka

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 13.05.2019. Foto: twitter.com/RaptorsMilGrau

Čudesnim košem uz zvuk sirene Kavaj Lenard odveo je Toronto u finale Istočne konferencije.

Kako god da se završi učešće Toronta u ovogodišnjem plej-ofu i ostao Kavaj u Kanadi ili ne, pesme će o njemu sigurno biti pevane od strane navijača Reptorsa.

Svoje impresivne plej-of nastupe Kavaj Lenard začinio je maestralnim košem uz zvuk sirene, kojim je odveo svoj tim u konačnu borbu za ulazak u nikada dočekano finale NBA lige.

Ovim pogotkom bivši mvp finala iz 2014. zario je nož u srca navijača Filadelfije, a koliko je lopta skakutala po obruču Lenard je imao vremena i da odmori pored aut linije:

Ukoliko vas zanima slikovitiji prikaz onoga što se dešavalo oko Kavaja dok je lopta rešavala sama sa sobom da li će ući u koš, to je izgledalo ovako:

(FOTO: twitter.com/Liberty_Ballers)

I posle kažu da Lenard nije zabavan momak, a vidite kakve žurke pravi.

Toronto je savladao Filadelfiju 92:90, a glavni akter i junak utakmice ubacio je 41 poen, uz 8 skokova i po 3 asistencije i ukradene lopte.  Uputio je čak 39 šuteva ka košu protivnika, a pogodio ih je 16.

Adekvatnu pomoć Lenard je imao u Seržu Ibaki, koji je rešio da se pojavi malo ozbiljnije u ovoj seriji, pa je zabeležio 17 poena, 8 skokova i 3 asistencije. Odličnu rolu imao je i Kajl Lauri, koji je pored onoga što se vidi u statistici, a to je 10 poena, po 6 skokova i asistencija, uz 2 ukradene lopte, igrao sjajnu odbranu tokom celog susreta.

U ekipi Filadelfije svi starteri su odigrali 40+ minuta i postigli po dvocifren broj poena. Prva zvezda Siksersa Džoel Embid bio je na parketu nešto više od 45 minuta i za to vreme je zabeležio 21 poen, 11 skokova, 4 asistencije, 3 blokade i priliku da iz prvog reda posmatra predstavu Kavaja Lenarda.

Embidov “Proces” drugar Ben Simons ispunjavao je sve statističke kategorije, a one kažu 13 poena, 8 skokova, 5 asistencija, 3 blokade i 1 ukradena lopta.  Sa 4 poena više od Simonsa, ali sa duplo manje skokova, 3 asistencije i po 1 ukradenom loptom i blokadom istakao se Džej Džej Redik, dok je Tobajas Heris ubacio 15 poena i uhvatio 10 skokova.  Džimi Batler ubacio je 16 poena, uz neke vrlo važne pogotke u poslednjoj četvrtini, uključujući i koš za izjednačenje 4.2 sekunde do kraja utakmice.

Ipak, Kavaju Lenardu se nisu igrali produžeci pa je rešio da skrati utakmicu i završi seriju na brutalan način po navijače Filadelfije.

Najbolje detalje sa utakmice pogledajte u linku ispod teksta, uz informaciju da Toronto ide na megdan Milvokiju, koji je ranije obezbedio plasman u finale Istoka.

Podelite vest: