Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 29.06.2021. Foto: Rip City Project

Da li se najgori košmar navijača Trejl Blejzersa može pretvoriti u javu? Da li je Dejmov sat u Portlandu konačno stao?

Kris Hejns je novinar čija je reputacija naglo skočila pre svega zbog dobrog odnosa sa Dejmijenom Lilardom, te i te kako možemo verovati njegovim rečima. A on prenosi da je zvezda Portlanda sve nervoznija. Te i ako još uvek nije zatražio da promeni tim, da je taj ishod sve bliži.

Lilard, po navodima, sumnja da Portland može da izgradi ekipu koja bi bila konkurentna za titulu. Takodje, nije zadovoljan načinom na koji je sprovedena potraga za novim trenerom. Odnosno, šta se izdešavalo? Lilard je javno izrazio želju da Džejson Kid postane novi trener tima. Ali kako to nije bila želja generalnog menadžera Ošlija, on je počeo da “hrani” novinare informacijama koje bi naštetile Kidovom imidžu i tako bukvalno naterao novog trenera Dalasa da povuče svoju kandidaturu.

Portland je, odnosno Nil Ošli, napravio fijasko i sa otpuštanjem Terija Stotsa. Javno je svalio krivicu za neuspehe na bivšeg trenera to nikako nije pomoglo reputaciji tima.

Lendon Bjuford je još pre nekoliko dana objavio da je Dejm upravi Portlanda postavio ultimatum: “Dovedite mi još jednog ‘All Star’ saigrača ili odlazim.”

Portland je i zvanično zaposlio Čonsija Bilapsa kao novog trenera, pa iako je većina verovala da će to utišati buku, Lilard je čini se na ivici nerava.

NBA novinari su već krenuli sa ispucavanjima interesovanja za Lilarda i zamišljaju potencijalne razmene. Pominje se Boston, ali mislimo da će se Seltiksi teško odreći Džejlena Brauna. Pominje se Golden Stejt, ali kako defanzivno ukomponovati Lilarda i Karija. Po našem mišljenju postoje dve ekipe koje imaju želju i dovoljnu kombinaciju kvalitetnih/mladih igrača plus pikova da “napadnu” Lilarda.

Podelite vest: