Dok Rivers je novi trener Filadelfije!

LA Clippers Philadelphia 76ers

Dok Rivers je novi trener Filadelfije!

LA Clippers Philadelphia 76ers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 02.10.2020. Foto: Bleacher Report

Nije dugo tražio posao, samo 3 dana nakon rastanka sa Los Andjeles Klipersima, Dok Rivers je potpisao petogodišnjii ugovor sa timom iz Filadelfije!

Iako je Majk D’Antoni nakon raskida saradnje sa Raketama bio prvi favorit za klupu Siksersa, neočekivani odlazak Riversa iz “grada andjela” potpuno je promenio stvari. Rivers se brzo “skapirao” sa generalnim menadžerom, Eltonom Brendom, i vlasničkom strukturom tima, te su momentalno nakon sastanka započeli proces pisanja ugovora.

Pored D’Antonija, Siksersi su intevrjuisali i dosadašnjeg Dokovog pomoćnika, Tajrona Lua, ali bivši trener Klivlenda nije imao sreće. Lu ostaje glavni kandidat za klupu Nju Orleans Pelikansa.

Na Doku Riversu je da zasuče rukave i reši jednačinu koja je Bretu Braunu tri godine zadavala teške muke – kako upariti Bena Simonsa i Džoela Embida?

Kamerunac je evidentno zadovoljan izborom novog trenera, te je Riversu poželeo dobrodošlicu putem Tvitera:

“Dobrodošao u grad bratske ljubavi, gospodine Rivers! Uzbudjen sam za budućnost i ono što gradimo ovde #FilaZauvek”

Još jedan igrač Siksersa trebao bi da bude oduševljen izborom, a to je Tobajas Heris. Bivši igrač Klipersa je u vremenu u kojem je nastupao pod Riversom igrao najbolju košarku karijere. U tom periodu Heris je postizao gotovo 21 poen u proseku, uz 50% iz igre i 43% za 3 poena.

(FOTO: The Capital Sports Report)

Rivers nasledjuje Breta Brauna, čoveka koji je predvodio ovaj tim sedam sezona, kroz periode rekonstrukcije i ne baš najlepše godine. Braunu je glave došao ovogodišnji plejof, u kome je iako bez Bena Simonsa sramno poražen od strane Boston Seltiksa.

Novi trener File je na klupi bivšeg tima sedeo takodje sedam godina. U tom periodu Klipersi su ostvarili 356 pobeda i 208 poraza, peti najbolji skor u ligi za to vreme. Najviše pobeda jednog tima koji nije nastupao u finalu konferencije.

Dok je imao još dve godine ugovora sa timom iz Los Andjelesa, ali su Stivi Balmer i oni dogovorili sporazumni raskid saradnje. Po nekim navodima, Riversu će biti isplaćen veliki deo novca koji je trebao da zaradi u naredne dve godine.

Jedna zanimljivost koja se već pominje što se stručnog štaba tiče, jeste da bi prvi pomoćnik Riversu mogao postati doskorašnji trener Nju Orleansa, Alvin Džentri. Džentri je u vremenu pre Pelikana bio naveliko smatran jednim od najboljih pomoćnika u NBA, pokupio je veliki deo zasluga za sjajni napad Golden Stejt Voriorsa.

Dok Rivers stiže u Filadelfiju sa pomešanim mišljenjem javnosti. Niko mu ne može oduzeti titulu iz 2008. godine sa čuvenim Keltima, ali Rivers je takodje jedini trener koji je u više navrata izgubio prednost od 3-1 u plejofu. Desilo mu se to 3 puta. Siksersi će očigledno staviti pečat na bogatu karijeru, a Džoel i Ben će biti sudije!

Podelite vest: