Filadelfija raznela Toronto, povela 2-1

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors

Filadelfija raznela Toronto, povela 2-1

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 03.05.2019. Foto: NBC Sports

Siksersi su kao i pre nekoliko dana odigrali perfektnu odbranu, ali su ovoga puta mnogo ubedljivije slavili, 116-95.

Filadelfija je vodila tokom celog meča i kontrolisala tok istog, a pečat su udarili u poslednjoj četvrtini kada su na proste faktore rastavili goste.

U timu Toronta ponovo je samo jedan igrač bio raspoložen, kao po navici Kavaj Lenard. Svi ostali iz tabora Reptorsa već dva meča spavaju i daleko su od nivoa polufinala konferencije. Lenard je meč završio sa 33 poena, 4 skoka i 3 asistencije, uz šut iz igre 13 od 22 i pored činjenice da je konstantno bivao udvajan. Brojke Paskala Sijakama su tu, ali njegova igra i njegovo samopouzdanje nije ni blizu onoga što je prikazivao u prvoj rundi, kao i prvom meču ove serije. Odluka Siksersa da Sijakama brane centrom donela je ozbiljnu prevagu u ovoj seriji. Ostatak ekipe bukvalno nije vredan pomena.

U taboru domaćih najbolju partiju u seriji, možda i celom plejofu, odigrao je Džoel Embid. Kamerunac je krenuo energično od samog starta, a utakmicu je završio sa 33 poena i 10 skokova. Briljantan je ponovo bio i Džimi Batler kome je tripl dabl izmakao za dlaku – 22 poena, 9 asistencija i 9 skokova. Još četiri igrača Filadelfije je meč završilo sa dvocifrenim brojem poena.

Siksersi su u očiglednom naletu i golim okom je vidljivo da samopouzdanje izbija iz njih. Toronto je u totalnoj kontri i osim Kavaja Lenarda nemaju raspoloženog igrača. Nik Nurs u večerašnjem meču nije napravio niti jednu kvalitetnu izmenu u odnosu na meč broj dva koji je Fila dobila u Kanadi i ako nastavi u istom ritmu njegov tim će biti u ozbiljnom problemu.

Četvrti meč serije igraće se ponovo u Filadelfiji u terminu primamljivom za Evropljane, nedelja u 21:30.

Podelite vest: