Filadelfija skokom do izjednačenja u seriji

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors

Filadelfija skokom do izjednačenja u seriji

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 30.04.2019. Foto: bleacherreport.com

Košarkaši Filadelfija savladali su Toronto 94:89 i prvom pobedom u Kanadi još od 2012. godine izjednačili rezultat u seriji na 1:1.

(FOTO: usatoday.com)

Posle debakla u prvoj utakmici serije, u susret broj dva igrači Filadelfije ušli su koncentrisaniji, sa jasnijim i boljim planom, što se videlo od samog starta.

Već u prvoj četvrtini Filadelfija je delovala znatno bolje. Odlična timska odbrana nad Kavajem Lenardom, kontrola skoka i vođstvo 26:17 na kraju ovog perioda. U prvom susretu su dozvolili Torontu 39 poena u ovom kvartalu. Igrači tima iz Kanade nisu mogli da pogode ništa, iz igre su šutirali 29%, a za tri poena mizernih 12.5%.

Utakmica je ovim tokom išla i u drugoj četvrtini, posle koje je na semaforu stajalo 51:38 u korist gostiju. Siksersi su na poluvremenu imali 33 skoka, čak 20 više od Toronta.

Drugo poluvreme Reptorsi otvaraju serijom 5:0, Bret Braun traži tajm-aut, a nakon povratka na parket Džoel Embid postiže svoj prvi koš iz igre i prekida seriju protivnika.

Energični Reptorsi, predvođeni svojom superzvezdom Kavajem Lenardom, u trećem periodu igraju mnogo bolje, dobijaju ovaj deo utakmice 25:18 i sa -6 ulaze u poslednji period igre.

Igrači Filadelfije nisu pali psihički posle lošije treće četvrtine i koncentrisano ulaze u poslednji period igre. Tokom ovog kvartala vratili su se na dvocifrenu razliku, kada je posle polaganja Bena Simonsa na semaforu stajalo 75:65.

Na nešto više od tri minuta do kraja, Reptorsi serijom 8:0 dolaze do -5 (83:78), a zatim na scenu stupaju Džimi Batler, Lauri i Sijakam, koji svojim koševima donose izuzetno uzbudljivu završnicu.

No, najvažniji koš postiže Džoel Embid na 24 sekunde do kraja. Najbolji igrač Filadelfije postigao je poene pored Marka Gasola i odveo Filadelfiju na +3 (92:89).

Posle promašaja Denija Grina za izjednačenje, loptu hvata Heris, koji je fauliran. Pogodio je oba slobodna bacanja, a Filadelfija nosi pobedu iz Kanade.

Statistika kaže da je Filadelfija imala 53 skoka, čak 17 više od svog protivnika.

Najefikasniji igrač Filadelfije bio je Džimi Batler sa 30 poena, 11 skokova i 5 asistencija, a sa druge strane ponovo se istakao Kavaj Lenard. Superstar Toronta zabeležio je 35 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Naredne dve utakmice igraju se u Filadelfiji.

Podelite vest: