Horford u Oklahomi, Presti je madjioničar

"Trejdovi" Oklahoma City Thunder Philadelphia 76ers

Horford u Oklahomi, Presti je madjioničar

"Trejdovi" Oklahoma City Thunder Philadelphia 76ers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 18.11.2020. Foto: Bleacher Report

Pa šta radi ovaj čovek? Sem Presti je nabavio još jednog pika prve runde, broj 18. u narednih sedam sezona. Deni Grin će u Filadelfiju, a Oklahoma će zauzvrat što će preuzeti ogroman ugovor Horforda dobiti pika prve runde, uz još jednog pika druge runde.

Oklahoma dobija: Ala Horforda, pika prve runde, 34. pika sa večerašnjeg drafta, prava na Vasilija Micića.

Filadelfija dobija: Denija Grina i Terensa Fergusona.

Daril Mori je povukao prvi potez kao funkcioner Filadelfije i momentalno je krenuo u napad. Rasteretio je budžet i pokupio igrača, koga su se Lejkersi po našem skromnom mišljenju olako odrekli. Deni Grin će biti sjajan “fit” u Filadelfiji, značajno bolji nego Al Horford.

Po najnovijim informacijama Mori neće trejdovati ni Embida, ni Simonsa, duo Siksersa dobiće jednu poslednju šansu da “kliknu”. Deni Grin je igrač koji može doneti dobar balans u timu, uz dobru šutersku sezonu Tobajasa Herisa, Fila može biti zanimljiva naredne sezone.

Ime na koje sada treba obratiti pažnju je Stiven Adams! Oklahoma je očigledno krenula u potpunu reformu tima, a Stiven Adams sigurno nije igrač koji se uklapa u tu trajektoriju i želeće da igra za tim koji će se takmičiti u plejofu. Al Horford je svakako kompatibilniji sa njihovom, sada već prvom zvezdom, Šei Gildžeus-Aleksanderom i neko ko će mu dati više prostora za napredak.

Zanimljiv trend i za javnost u Srbiji jer je Oklahoma dobila prava na našeg Vasu Micića, koji od dolaska u Efes igra fenomenalno i redovno je na radaru NBA timova. Nadamo se da uskoro možemo dobiti još jednog Srbina u najjačoj ligi sveta.

Nakon trejda Krisa Pola, pa potom Džrua Holideja i našeg Bogdana Bogdanovića, ludilo NBA pijace se nastavlja, a čini se da je tek počelo. Uključite notifikacije na društvenim mrežama i “No Limits” redakcija će vas obaveštavati o svemu.

Podelite vest: