Idealna destinacija za Bena Simonsa

Philadelphia 76ers Portland Trail Blazers

Idealna destinacija za Bena Simonsa

Philadelphia 76ers Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 13.09.2021. Foto: The Washington Post

Od momenta eliminacije iz plej-ofa od strane Atlanta Hoksa, krenula je i priča o odlasku “novog Lebrona Džejmsa” iz Filadelfije. Naravno reč je o Benu Simonsu.

Hibridni plejmejker je tokom doigravanja šutirao samo 34% sa linije penala, u seriji protiv Atlante je beležio jednocifren broj poena, ali još bitnije – u poslednjim četvrtinama polufinala Istoka, u čak sedam utakmica postigao je samo šest poena. Jasno je koliki je teret postao ovom timu Seventisiksersa.

Naravno da je mišljenje javnosti otišlo u totalnu kontru i preuveličavanje, radi se o veoma talentovanom košarkašu, ali posle svega što su Siksersi prošli prethodnih godina za očekivati je da Simons promeni sredinu do početka nove sezone.

Trenutna situacija nije sjajna, Filadelfija zahteva previše, zainteresovanih timova ima, ali niko ne želi da plati nenormalnu cenu. Pogtovo ne nakon bukvalnog sloma u najbitnijim utakmicama. Radićemo pod pretpostavkom da će Fila i Simons uspeti da nadju zajednički jezik, te da će 211cm visoki košarkaš naći novi tim do početka sezone.

Podelite vest: