Idealna destinacija za Bena Simonsa

Philadelphia 76ers Portland Trail Blazers

Idealna destinacija za Bena Simonsa

Philadelphia 76ers Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 13.09.2021. Foto: The Washington Post

Idealan trejd partner i destinacija

Jedini igrač većeg renomena od Simonsa, koji je ovog leta bio tema spekulacija o promeni tima bio je Benov idealni saigrač iz ovog scenarija – Dejmijen Lilard.

Lilard i Mekolum poslednjih nekoliko godina čine jedan od omiljenih bekovskih tandema širom lige. Sposobni da svakom protivniku zagorčaju dan, da zatrpavaju njihov koš u serijama i velikim brojem poena, ali je i više nego očigledno da je dvojac dostigao svoj maksimum sa par solidnih izdanja u plej-ofu, nešto što svakako ne zadovoljava apetite top 5 plejmejkera svoje generacije.

Filadelfija može da “zapinje” koliko god želi, ali boljeg igrača od Si Džeja Mekoluma, u ovom trenutku, za Bena Simonsa neće dobiti. Po svemu sudeći, Simons se neće pojaviti na prozivci prilikom početka priprema za novu sezonu (čak je spreman i da plati pozamašanu kaznu) tako da verovatno propada plan Morija i Siksersa da na zvaničnim utakmicama ponovo dođe do prepoznatljive forme i povrati vrednost.

Bio bi ovo čini se idealan scenarijo, Filadelfija bi konačno dobila vrsnog pik en rol partnera sa Embidom i dovoljnu širinu na terenu kako Kamerunac ne bi bio udvajan na svakom koraku, a Portland bi dobio defanzivca koji bi odbranu Blejzersa preko noći transformisao u jednu od najboljih u ligi. Lilard je u Oregonu proveo već devet sezona, a čini se da ni u jednoj nije bio deo tima koji je igrao odbranu iznad proseka.

Podelite vest: