Igraće se odlučujući meč, Siksersi ubedljivo do izjednačenja!

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors

Igraće se odlučujući meč, Siksersi ubedljivo do izjednačenja!

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors
Autor: Uroš Živković Datum objave: 10.05.2019. Foto: sportingnews.com

Košarkaši Filadelfije nakon debakla u prethodnom susretu u Torontu, uspeli su da se potpuno psihički oporave i ubedljivom i sigurnom igrom slave 112:101 i izjednače na 3:3, pa će odluka o drugom finalisti Istoka pasti u odlučujućem, 7. meču u Torontu.

Zaista je zanimljivo kakvim tokom ide ova serija. Kako se menjaju raspoloženja, prognoze, odnosi snaga na terenu…

Domaći su bili unapred prežaljeni pred ovaj susret, svi su već videli Reptorse kako se pridružuju Baksima u finalu konferencije. Slično je bilo i nakon 3. meča, kada su upravo oni bili otpisani nakon dominantne pobede Siksersa, koji su, pak, bili otpisani još na samom startu i posle prve utakmice koju je Toronto dobio prilično lako i ubedljivo.

Možda je zbog svega toga ovakav scenario i najadekvatniji – jedan, poslednji meč koji će sve odlučiti!

(Foto: Bleacher Report)

Što se tiče ovog susreta, osim blage neizvesnosti kroz prvu deonicu, nije bilo previše uzbuđenja. Jednom kada su domaći napravili osetniju prednost uspevali su bez većih problema da je održavaju i ona je samo postepeno rasla. Gosti su pokušavali u nekoliko navrata da se vrate, uspevali da spuste razliku na ispod 10 poena, ali nije ovo bilo njihovo veče. Iako ne treba oduzimati zasluge igračima Filadelfije, mora se priznati da gosti iz Kanade znaju i mogu mnogo bolje da igraju od ovoga što su nam večeras prikazali.

Sikserse je do trijumfa predvodio sjajni Džimi Batler, koji je ponovo pokazao kakav je lider na terenu i kako ume da odigra kada je to najpotrebnije. Postigao je 25 poena, od kojih čak 19 u prvom poluvremenu, a imao je i fenomenalnu završnicu prve polovine meča, kada je sa nekoliko sjajnih poteza podigao celu publiku na noge. Zabeležio je i 8 asistencija, 6 skokova i 2 ukradene lopte.

Konačno je jednu dobru partiju u ovoj seriji odigrao i Ben Simons. On je uz 21 poen i jako dobrih 9/13 iz igre, imao i 8 skokova i 6 asistencija. Osetno vidljiva je bila njegova agresivnost, naročito u odnosu na prethodne susrete i sjajno je koristio svaki propust u odbrani gostiju kada je u više navrata ofanzivnim skokovima i pogocima iz odbitka donosio lake poene svom timu.

Džoel Embid je meč završio sa 17 poena i 12 skokova, ponovo uz ne baš sjajan šut iz igre 5/14, međutim, njegovo prisustvo na terenu je ovoga puta i te kako bilo zapaženo. Odličnom odbranom, kao i dobrim građenjem skoka je držao kontrolu pod svojim košem, dok je u više navrata sjajno započinjao kontre svog tima. Tobajas Heris je odigrao jako dobro prvo poluvreme, dok je u drugom, kao uostalom i njegovi saigrači, nešto usporio i meč završio sa ukupno 16 poena, 9 skokova i 5 asistencija.

U redovima gostiju, ponovo je najefikasniji bio Kavaj Lenard. Ipak, ovoga puta sa nešto lošijim šutom iz igre, 9/20 i bez pogotka za tri poena, 0/4. Zabeležio je i 12 skokova i 5 asistencija. Paskal Sijakam ga je, kao po običaju, pratio u stopu sa 21 poenom, 6 skokova i 3 asistencije, Kajl Lauri je upisao 13 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Ne baš sjajne partije imali su Serž Ibaka i Mark Gasol, čija odbrana je sigurno mogla da bude na višem nivou, a nisu se posebno proslavili ni u napadu gde su kombinovano imali 6/18 iz igre, trojke 0/6.

(Foto: Lori Ewing/The Canadian Press)

Odlučujući meč za plasman u finale Istočne konferencije biće na programu u nedelju uveče, kada ćemo i definitivno saznati koji od ovih timova će se suprotstaviti Milvokiju.

Podelite vest: