‘Mathief’, zarazna posvećenost

Philadelphia 76ers

‘Mathief’, zarazna posvećenost

Philadelphia 76ers
Autor: Datum objave: 12.12.2021. Foto: Sporting News

Mislim da ni za jednog defanzivca nema bolje nego kad uspe u svojoj nameri “gašenja” protivničkog igrača. Na to veliki plus ide ako je taj neko zvezda ove lige. Opsesija, kako ju je nazivao sam Kobi Brajant, koju je imao svaki put kada bi igrao protiv Alena Ajversona. Trudite se celu utakmicu da bi na svom delu terena bili jednostavno najbolji. Treba  puno truda uložit, ali kad uspete, sav trud izlazi na videlo i on se dakako isplatio.

Neposredno pred početak utakmice Dok Rivers je doneo odluku da umesto redovnog startera, Denija Grina, utakmicu počne rezervista.

Dobra timska odbrana koja je rezultirala pobedom Filadelfije nad Voriorsima. U toj sjajnoj odbrani se istako jedan od najboljih “1 na 1” defanzivaca lige, Matis Tajbul. Matis je u sinoćnjoj pobedi Siksersa odigrao nezapamćeno dobru obranu nad Karijem – Stef je šutirao 2/13 iz igre (1/9 trice) kad ga je čuvao Tajbul, a Australijanac je istovremeno postao prvi čovek ikada koji mu je blokirao više od jedne trojke na utakmici.

(FOTO: NBC Sports)

Ofanzivna igra i dalje malo kaska, ali kako Džef Van Gandi u sinoćnjem prenosu reče, duguje pre svega sebi da postane koliko-toliko produktivan šuter, kako bi mogao da ostane na terenu što duže i radi stvari koje ga odvajaju od mase. Radi se o vanserijskom defanzivcu.

Tajbul ove sezone šutira mizernih 29% za 3 poena, ali je sinoć i taj segment njegove igre funkcionisao. Valjda je fenomenalna predstava u odbrani dala samopouzdanje. Nadamo se još boljim predstavama ovog spektakularnog defanzivca.

 

Mathief – Tajbulov nadimak i igra, to jest kombinacija njegovog imena Matisse i engleske reči thief (lopov). Nadimak je nastao naravno aludirajući na Matisove “kradljivačke” sposobnosti na lopti.

Podelite vest: