Rič Pol o trenutnom stanju Bena Simonsa

NBA Philadelphia 76ers

Rič Pol o trenutnom stanju Bena Simonsa

NBA Philadelphia 76ers
Autor: Datum objave: 13.11.2021. Foto: New York Post

Deluje kao da je prošla večnost od kada smo zadnji put videli Bena Simonsa na parketu. Od prošlogodišnjeg ispadanja Filadelfije u polufinalu konferencije od Atlante, plejmejker više nije kročio na teren. Nakon još jednog razočaravajućeg plej-of izdanja, tokom leta sve su jače bile spekulacije o tome da napušta tim u kome je od početka svoje NBA karijere. Epilog je bio da je na početku sezone obavestio stručni štab i trenera Doka Riversa da još uvek nije mentalno spreman da nastupi i da mu treba još malo vremena kako bi se “povratio”.

U nedavnom intervjuu za “The Athletic” Simonsov agent, Rič Pol, govorio je trenutnom stanju košarkaša Filadefije.
O celoj prouzrokovanoj situaciji i savetu za čelnike Filadelfije Pol je rekao:

“Zaista mislim da su kazne kluba izrečene na njegov račun i negativni publicitet dodatno uticali na celokupnu situaciju. Sve to je bilo nepotrebno i dodatno je produbilo trenutno Benovo mentalno stanje. Ili će pomoći Benu ili javno reći da on laže. Koju stranu će oni odabrati?”

Pol ipak nema loše mišljenje o čelnicima Filadelfije:

” Imam veliko poštovanje i osećam veliku ljubav prema gradu. Ne mislim da su loša organizacija. Džoš Heris i Dejvid Blicer su uradili odličan posao. Takođe, imam dosta poštovanja i za Darila Morija. Ali smatram da je ovde glavni fokus na Benu kome trebamo što pre pomoći da prevaziđe svoje mentalne probleme. Razumem da je sve ovo biznis, ali trebamo imati i malo ljudskosti u sebi.”

Naravno, Pol je uprkos svemu u potpunosti na strani svog agenta i želi mu pomoći koliko god je u mogućnosti. U prilog tome idu i sledeće njegove reči:

“U trenutnom stanju, moramo Benu da pružimo pomoć, a ne da ispred svega stavljamo novčani aspekt i dodatno pogoršavamo kaznama njegovo trenutno narušeno mentalno stanje. Kao agent, razumem svoje obaveze prema njemu i deo mog posla je i da mu pomognem.”

Smatra da je trenutno Simonsovo stanje ozbiljno i da mu treba posvetiti maksimalnu pažnju:

“Ovde nije više reč o tome da li će se Filadelfija odreći njega putem trejda ili ne. Naš glavni zadatak je da pomognemo Benu da što pre povrati svoju mentalnu stabilnost i bude što pre sa ekipom na terenu. Želim da vidim Bena opet kako igra košarku, nebitno u kojoj uniformi nastupa. Želim da bude u stanju da opet igra.”

Ostaje nam da vidimo kako će se ova situacija rešiti  i da li će Simons svoj sledeći meč odigrati u istom dresu ili će ipak kao rezulat svega što se izdešavalo Filadelfija konačno preseći i odreći se igrača u koga su polagali mnogo nade.

 

Podelite vest: