Runda broj 4: Imaju li Reptorsi snage za brejk?

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors

Runda broj 4: Imaju li Reptorsi snage za brejk?

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors
Autor: Uroš Živković Datum objave: 05.05.2019. Foto: theglobeandmail.com

Nakon prvog meča ove serije, verovatno ni najverniji navijači Filadelfije nisu mogli da pretpostave da će u ovako pozitivnom raspoloženju i sa tolikim nestrpljenjem iščekivati susret broj 4.

Toronto je u tom prvom meču bio toliko dominantan, toliko im je sve polazilo za rukom da je delovalo da gosti već mogu polako da se pakuju za povratak kući i da će jedina neizvesnost u drugom susretu biti sa kojom razlikom će Reptorsi zabeležiti i drugi trijumf. Siksersima nije išao na ruku ni podatak o užasnoj seriji na tlu Kanade – poslednji put su ovde trijumfovali još davne 2012. godine.

(Foto: Frank Gunn/The Canadian Press)

Međutim, svakoj crnoj seriji kad tad mora doći kraj. Gosti su u tom drugom susretu delovali kao potpuno drugi tim, igrali su sa mnogo više želje i žara i pre svega, sa mnogo više agresivnosti i boljom timskom odbranom, a odlično su kontrolisali i skok. Na kraju, zasluženo dolaze do brejka i kući odlaze sa ispunjenim ciljem: da se u Torontu zabeleži makar jedna pobeda.

Utakmica broj 3 je umnogome, što se rezultata i dominacije jednog tima tiče, ličila na prvi susret, s tim što su ovoga puta uloge bile zamenjene. Konačno je proigrao i Džoel Embid, odigrao fantastičan meč, a kao i u drugoj utakmice serije, sve konce igre u svom timu vukao je Džimi Batler koji je bio nadomak tripl-dabl učinka.

Upravo zbog prethodnog susreta i ne treba da čudi nezapamćeno interesovanje za večerašnji, 4. duel, kao i zarazni optimizam koji vlada među navijačima Filadelfije. Ukoliko njihovi ljubimci večeras trijumfuju, imali bi meč loptu za plasman u finale konferencije koje su poslednji put igrali 2001. godine.

Da bi se to dogodilo, mnogi bi se složili da bi Siksersima bilo dovoljno samo da ponove igru iz prethodnog susreta. Možda zvuči isuviše jednostavno, ali ponoviti onakvu igru zaista neće biti ni malo lako, a nešto se ipak pitaju i gosti. A najviše će od gostiju i zavisiti u kom smeru će se odvijati predstojeći susret i postavljaju se dva ključna pitanja pred večerašnju bitku: hoće li nastupati Paskal Sijakam i može li Kajl Lauri konačno da iskorači na veliku scenu i pruži partiju dostojnu jednog All Star igrača?!

(Foto: Vaughn Ridley/Getty Images)

Novih informacija o stanju povrede Paskala Sijakam još uvek nema. Prethodnog dana Reptorsi su objavili da je Kamerunac pod velikim znakom pitanja za ovaj susret, zbog povrede lista i da je veća verovatnoća da neće igrati. Da li je u pitanju ozbiljnija povreda ili je i ta objava samo jedan deo taktike i Sijakam će ipak nastupiti, ostaje nam da vidimo večeras.

Što se tiče Laurija, pozitivna stvar je da je on sam prema sebi bio vrlo kritičan i da je izjavio da ne sme da dopusti da Kavaj “pogine” na terenu, a da on ne uradi apsolutno ništa da bi mu pomogao. Ta samokritičnost je skroz na mestu, međutim, očekivanja od Laurija su bila visoka i prethodnih sezona i već se nalazio u sličnim situacijama, a retko kada je uspevao da pruži iole zadovoljavajuće partije kada je Torontu to bilo najpotrebnije.

Još jedan od ključeva trijumfa Toronta, leži i u zaustavljanju Džoela Embida. Mogu li Mark Gasol i Serž Ibaka da se na pravi način suprotstave stamenom Kameruncu i koliko bi eventualno ograničavanje Embidovog učinka u napadu uticalo na ostatak ekipe Filadelfije, samo je još jedno od pitanja na koje ćemo odgovor dobiti u 21:30h.

Podelite vest: