Siksersi pregazili Netse i zakazali duel sa Reptorsima

Brooklyn Nets Philadelphia 76ers Plej-of

Siksersi pregazili Netse i zakazali duel sa Reptorsima

Brooklyn Nets Philadelphia 76ers Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 24.04.2019. Foto: bleacherreport.com

Ni drugi meč večerašnjeg programa nam nije doneo ni trunku neizvesnosti. Nakon ubedljive pobede Toronta nad Orlandom, svoj posao su odradili i igrači Filadelfije koji su bili još ubedljiviji.

Konačan rezultat je glasio: Filadelfija – Bruklin 122:100, za ukupnih 4:1 u seriji.

Ovaj susret je zaista umnogome ličio na meč koji je počeo samo sat vremena ranije. Domaći su krenuli agresivno i žestoko od samog starta, napravili nedostižnu razliku već u prvoj deonici, a protivnik je delovao indisponirano, nemotivisano, sa nedostatkom municije.

(Foto: Jesse D. Garrabrant/Getty Images)

Koliko je ovo bila dominantna pobeda najbolje pokazuje podatak da niko od startera Siksersa nije na terenu proveo više od 27 minuta.

Džoel Embid je predvodio domaće sa 23 poena i 13 skokova, Ben Simons je zabeležio 13 poena, 6 asistencija i 5 skokova, a jako dobar je bio i Tobajas Heris sa 12 poena, 8 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte. Boban Marjanović je za nešto manje od 14 minuta zabeležio po 7 poena i skokova i 4 asistencije.

Najveći problem kod gostiju je bio izuzetno loš šut. Sama selekcija upućenih šuteva nije bila toliko problematična, ali nemogučnost da pogode i iz otvorenih pozicija, svakako jeste. Ovde se mora pomenuti učinak Džoa Herisa od koga se mnogo više očekivalo. Pobednik takmičenja u brzom šutiranju trojki je u celoj ovoj seriji postigao samo 4 trojke iz 21 pokušaja, a nije se previše proslavio ni generalno u šutu iz igre, imao je samo 37%.

Na ovom meču ga je u procentu šuta u stopu pratio Dianđelo Rasel koji je imao katastrofalnih 3/16 iz igre, za svega 8 poena, a ništa bolji nije bio ni Spenser Dinvidi sa svojih 1/7 iz igre i mizerna 3 poena.

(Foto: Kathleen Malone-Van Dyke/Newsday)

Ponovo je jedina svetla tačka u Bruklinu bio sjajni Keris LeVert koji je zabeležio 18 poena, 4 asistencije i 3 skoka, dok je nekolicina igrača Netsa imala solidne učinke sa klupe, ali u trenucima kada je meč već uveliko bio rešen.

Siksersi su tako zakazali seriju sa Reptorsima, koji će imati prednost domaćeg terena i svi željno iščekujemo da polufinala Istoka što pre krenu, nesumnjivo ćemo gledati neke vanserijske duele.

Podelite vest: