Siksersi snalažljiviji u završnici, imaju meč loptu za prolaz dalje

Brooklyn Nets Philadelphia 76ers Plej-of

Siksersi snalažljiviji u završnici, imaju meč loptu za prolaz dalje

Brooklyn Nets Philadelphia 76ers Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 20.04.2019. Foto: thespun.com

Možda će zvučati kao klasičan kliše, ali bila je ovo zaista prava plej-of utakmica!

Svašta smo večeras videli, baš ono što jedan duel u doigravanju i treba da ima – neizvesnu završnicu, odlične poteze na obe strane, oštre duele, nervozu, provokacije i po jedno isključenje. Na kraju, Bruklin – Filadelfija 108:112, za prednost Siksersa od 3:1 u seriji.

Domaći će svakako imati za čim da žale, odigrali su jako dobar meč, imali prednost tokom većeg dela, ali su na kraju ipak poklekli u samoj završnici, delom i zbog svojih grešaka.

Neočekivani junak bio je Majk Skot, koji je pogodio ključnu trojku pri samom kraju koja je gostima donela +2. Na drugoj strani terena potom je usledila odlična odbrana na Džeretu Alenu i oduzeta lopta, pa je Tobajasu Herisu preostalo samo da potvrdi pobedu sa linije penala.

Ono što je sigurno imalo uticaja na utakmicu su i isključenja Džimija Batlera i Džereda Dadlija sredinom treće deonice. Nakon jednog oštrog faula Embida nad Alenom došlo je do koškanja koje se prenelo i u prve redove publike, a sudije su odlučile da kazne po jednog igrača obe ekipe.

Iako su se domaći navijači prvobitno jako radovali, znajući koliko Batler znači gostima, na kraju se ispostavilo da je možda više njihovom timu nedostajao Dadli, koji je do isključenja ponovo iskusno “ulazio pod kožu”, ne samo Simonsu nego i drugim igračima Siksersa.

Filadelfiju je predvodio sjajni Džoel Embid koji je, i pored brojnih najava da neće nastupiti, ipak zaigrao u ovom meču. Ne samo da je zaigrao nego je i zabeležio 31 poen, šut 12/22 iz igre, 16 skokova, 7 asistencija, 6 blokada i 2 ukradene lopte – impresivno! Još od Čarlsa Barklija i davne 1990. nijedan igrač Siksersa nije imao partiju sa ovakvim brojkama u doigravanju.

(Foto: twitter/NBA)

Tobajas Heris ga je u stopu pratio sa 24 poena, 8 skokova i 6 asistencija, dok je Ben Simons upisao 15 poena i po 8 skokova i asistencija. Boban Marjanović je za nešto više od 11 minuta igre zabeležio svega 4 poena i 5 skokova.

U ekipi Bruklina ponovo je odličan bio Keris LeVert koji igra impresivno tokom čitave ove serije. Ubacio je 25 poena, pri šutu iz igre 9/18, uz 6 asistencija i 5 skokova. Dianđelo Rasel je zabeležio 21 poen, uz ne baš dobrih 6/19 iz igre, a imao je i 7 skokova i 6 asistencija, Džeret Alen je odigrao jako dobro sa 21 poenom i 8 skokova, dok je Dinvidi sa klupe ubacio 18 poena.

Siksersi će meč loptu za prolaz u sledeću rundu imati u noći između utorka i srede od 2h.

Podelite vest: