Strašni Kavaj poslao jasnu poruku Siksersima, Toronto vodi 1-0!

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors

Strašni Kavaj poslao jasnu poruku Siksersima, Toronto vodi 1-0!

Philadelphia 76ers Plej-of Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 28.04.2019. Foto: heavy.com

Samo uvodnih par minuta Reptorsi nisu bili bolji tim. Nakon početnog prilagodjavanja, Toronto je zaseo na vozačevo mesto i nisu puštali papučicu s gasa do samog kraja. Toronto – Filadelfija, 108:95 (1-0 u seriji).

Lenard i Sijakam, dinamični duo domaćih je krenuo furiozno i u prvoj četvrtini njih dvojica su zabeležila više poena od čitavog tima Filadelfije. Kavaj je već na poluvremenu brojao 27 poena.

(FOTO: NBA on TNT / Twitter)

S druge strane najbolji igrač gostiju, Džoel Embid, se strašno mučio. Pa iako je postigao 12 poena, videlo se da to neće biti njegovo veče. Toronto je igrao perfektnu odbranu, ali je Filadelfija nekako uspevala da održi kakav takav priključak, ponajviše zahvaljujući skoku u napadu. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 61:52.

Toronto je drugo poluvreme započeo u istom ritmu. Brzo su došli do 17 poena prednosti, što je na kratko serijom 6-0 prekinuo niko drugi do Džejms Enis. Usledila je sekvenca koja je možda već tada, sredinom trećeg dela, odlučila pobednika. Tobajas Heris se izborio za naizgled dobru poziciju pod košem, ali je Lenard sprečio poene strašnom blokadom. Ista blokada otvorila je kontru u kojoj je Sijakam prikucao i raspalio navijače domaćih. Filadelfija je propustila da realizuje i sledeći napad, a Grin je na drugoj strani postigao trojku za novu ubedljivu prednost.

Jedini raspoloženi igrač gostiju u drugom poluvremenu bio je Džej Džej Redik, koji je postigao čak 5 trojki u trećoj deonici. Ni to nije bilo dovoljno da Filadelfija ostane u trci na ovoj utakmici.

Kavaj Lenard je doktorsku disertaciju potvrdjivao iz napada u napad, na obe strane terena. Meč je završio sa 45 poena, rekord karijere u plejofu i izjednačeni rekord karijere u svim utakmicama. Dodao je 11 skokova i po 2 ukradene lopte i asistencije.

Svojom partijom bacio je senku na još jednu briljantnu partiju Kamerunca, Paskala Sijakam. Krilni centar domaćih upisao je 29 poena uz šut iz igre 12 od 15 i 3 od 4 za 3 poena.

Valjalo bi pomenuti izmedju ostalih i Marka Gasola. Njegove brojke neće privući puno pažnje, ali je Španac odigrao perfektnu partiju u defanzivi. Džoel Embid je tokom celog meča uspeo da upiše samo 2 poena u trenucima kada ga je branio iskusni centar. Meč je završio sa 16 poena i 8 skokova, ali i užasnih 5 od 18 iz igre.

Lenard je ovom pobedom ostao neporažen protiv Filadelfije u neverovatnih 14 utakmica. Takodje, pridružio se Vinsu Karteru sa 40+ postingnutih poena u plejof utakmicama u dresu Reptorsa, jedini igrači koji su to učinili igrajući za tim iz Toronta. Zanimljivo, obojica su to učinila protiv Filadelfije.

(FOTO: NBA on TNT / Twitter)

Toronto je tako skinuo prokletsvo prvih utakmica i dominantnom partijom poveo u seriji. Naredni meč na programu je u noći izmedju ponedeljka i utorka u 02:00.

Podelite vest: