Dario Šarić o selidbi u Finiks

Phoenix Suns

Dario Šarić o selidbi u Finiks

Phoenix Suns
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 22.06.2019. Foto: The Sixer Sense

Hrvatski košarkaš je u noći drafta poslat iz Minesote u Finiks. Sansi su dobili još i 11. pika na draftu, kojim su kasnije izabrali Kem Džonsona, a u Minesotu su poslali 6. pika.

Dario Šarić je o razmeni i novom timu prvi put pričao za Šibenik In:

“Ne da nisam tužan zbog ovog ‘trejda’ nego mi je zbog svega ovog i drago, jer smatram da u Minesoti nisam ni dobio poštenu priliku. U Finiksu je i te kako očekujem. Sve u svemu zadovoljan sam. Zadovoljan sam i što je u Sansima trener Monti Vilijams, bio mi je pomoćni trener u Filadelfiji i dobro zna šta mogu, tako da ne idem na potpnuo nepoznati teren. Očekujem svoje mesto pod sunce u Arizoni.”

(FOTO: NBC Sports)

Zvučao je Dario znatno manje, ako uopšte, razočaran u odnosu na trejd koji ga je u toku godine poslao iz Filadelfije u Minesotu.

Šarić se još uvek nalazi u Hrvatskoj, ali je, po svojim rečima, već u intenzivnom treningu. U timu Sansa trebalo bi da popuni upražnjenu poziciju krilnog centra, mesto sa kojim ova ekipa kuburi već godinama. Jedan od razloga je i taj što Dragan Bender, Šarićev sunarodnik, nije ispunio očekivanja i tim iz Arizone mu se zahvalio na saradnji.

U protekloj sezoni, igrajući za Filadelfiju i Minesotu, Šarić je upisivao 10.6 poena, 5.6 skokova i 1.6 asistenciju po meču. To mu je bila najslabija od 3 sezone u ligi.

Podelite vest: