Lilard i MekKalum su previše za Reptorse

Portland Trail Blazers Toronto Raptors

Lilard i MekKalum su previše za Reptorse

Portland Trail Blazers Toronto Raptors
Autor: Datum objave: 16.11.2021. Foto: NBA

Si Džej Mekolum je postigao 29 poena i 6 asistencija, a Demijan Lilard je dodao 24 poena, 8 asistencija i 4 skoka, te predvodio Portland Trejl Blejzerse do pobede od 118-113 nad Toronto Reptorsima u ponedeljak uveče.

Blejzersi, koji su igrali drugu uzastopnu utakmicu, popravili su skor na 6-1 kod kuće. To je u potpunoj suprotnosti od gostovanja, gde je Portland ima skor 1-7.

„Kada igramo kod kuće, to je drugačiji tim nego kada igramo u gostima. To je samo istina. I nisam siguran šta je to“, rekao je Lilard. „Mislim da kada ste kod kuće postoji samo nivo udobnosti i podrške koju osećate od navijača. Ali u isto vreme, mi smo NBA igrači. Mnogo igramo na gostovanju.”

Anunobi je imao 27 poena i 6 skokova, međutim, Reptorsi su izgubili pet od šest poslednjih utakmica. Paskal Siakam je dodao 20 poena, 6 skokova i 6 asistencija.

„Igrali smo jako. Oni igraju sjajno, ali i mi smo igrali jako. Tako to ponekad ide. Imaju dobre igrače u svom timu.” rekao je Anunobi.

Bila je to paklena četvrta četvrtina za oba tima. Leri Nens je zakucao loptu u koš i odveo Portland do vođstva od 99-89 pre nego što je Mekalumova trojka još više povećala razliku, te je rezultat bio 105-92.

Reptorsi su prišli serijom od 9-0 na 105-101 trojkom Freda VanVlita. Portland nije dozvolio Torontu da se približi, a Lilardova trojka je povećala vođstvo Blejzersa na 110-101. VanVlit je pogodio uzastopne trojke i smanjio na 112-111, na 1:51 do kraja utakmice. Nakon što je Norman Pauel izveo slobodna bacanja za Portland, Mekolum je uhvatio ofanzivni skok i dao vrlo bitne poene. Nensovo zakucavanje je gotovo zapečatilo pobedu na 38.5 sekundi do kraja utakmice. Leri Nens je završio sa 15 poena ušavši sa klupe.

„Sutra imamo dan odmora, pa mogu da spavam ceo dan ako želim. Dakle, nije bilo izgovora da ne iskoristimo svaki deo energije koju smo imali“, rekao je Nens. „Mislim da smo uradili izvanredan posao u četvrtoj četvrtini.”.

Lilard je bio pod znakom pitanja pre utakmice zbog naprezanja stomaka, ali je ipak igrao pošto je dan ranije odmorio na nagovor trenera. Lilard je zbog povrede propustio poraz Blejzersa u Denveru sinoć.

VanVlit se vratio u Reptorse nakon što je propustio utakmicu zbog bolova u preponama, ali je centar Toronta, Ačiuva, propustio drugu utakmicu zaredom zbog problema sa desnim ramenom.

Podelite vest: