Lilard i Trejl Blejzersi pregovaraju o “supermax” ugovoru

Portland Trail Blazers

Lilard i Trejl Blejzersi pregovaraju o “supermax” ugovoru

Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 29.03.2019.

Dejmijen Lilard je postao oličenje Portlanda Trejl Blejzersa. Čovek koji je u doba super timova, svakojakih dogovaranja, kršenja zakona lige, javno rekao da želi da ostane u Oregonu do kraja karijere. Da li je ijedan superstar to uradio igrajući u ovako “nepopularnoj” sredini?

Lilard igra možda najbolju sezonu u ligi, sve smireniji, bolje kontroliše utakmicu, smiruje odbrane protivnika. Beleži ove sezone 26,4 poena, 6,8 asistencija, kao i  4,6 skokova. Neizbežno je da će ove sezone biti izabran u jednom od tri “All-NBA” tima, čime bi postao kvalifikovan za najveći NBA ugovor, čuveni supermax.

Lilard će se naći u istoj poziciji kao i Džejms Harden, Rasel Vestbruk i Džon Vol. Sva trojica su potpisala rani prodžetak ugovora, mnogo pre isteka aktuelnog, svi su se obavezali na nove, vredne preko 200 miliona dolara. To je upravo ono što su vlasnici timova hteli po novom zakonu, da svoje zvezda na vreme vežu dugoročnim ugovorima, kako ne bi došli u situaciju da ih izgube ni za šta.

Dejm ima još dve godine i 60 miliona dolara po trenutnom dogovoru, ali sve je izglednije da ni za dva leta neće biti slobodan igrač.

Podelite vest: