Oklahoma uzvratila udarac, prepolovljena prednost Portlanda

Oklahoma City Thunder Plej-of Portland Trail Blazers

Oklahoma uzvratila udarac, prepolovljena prednost Portlanda

Oklahoma City Thunder Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 20.04.2019. Foto: sneakpeekreports.com

Oklahoma je savladala Portland 120:108 u trećoj utakmici serije i smanjila rezultat na 2:1.

(FOTO: ftw.usatoday.com)

Posle dva ubedljiva poraza, košarkaši Oklahome morali su da preduzmu nešto. Utakmica broj tri bila je ključna za Vestbruka i drugare i oni su reagovali na pravi način – pobedom.

Iako su prvi period igre izgubili 22:21, u drugoj četvrtini preuzimaju kontrolu i vođstvo. Ovaj period Oklahoma dobija 28:17.

U trećoj četvrtini Tanderi su imali vođstvo od 16 poena razlike, ali Demijen Lilard igrao je fantastično u ovom kvartalu. Superstar Portlanda postigao je 25 od svojih 32 poena u trećoj četvrtini i u poslednjih 12 minuta Oklahoma ulazi sa 4 poena prednost – 86:82.

Početkom četvrte četvrtine Portland uspeva da izjednači rezultat posle trojke Si Džej Mekkoluma i na semaforu je stajalo 89:89, ali to je sve što su Blejzersi uspeli da urade na ovom susretu.

Košarkaši Oklahome (s izuzećem Pola Džordža) pronašli su šuterski ritam. Pogodili su 15 od 29 šuteva za tri poena, dok su u prve dve utakmice šutirali 10/61.

Rasel Vestbruk zabeležio je 33 poena, 11 asistencija i 5 skokova, uz dobar šut iz igre 11/22 (4/6 za tri poena). Pol Džordž postigao je 22 poena i zabeležio po 6 skokova i asistencija, ali je većinu svojih poena postigao sa linije za slobodna bacanja. Iz igre je šutirao 3/16, a sa linije penala 14/17.

Kako smo već navikli, Demijen Lilard ponovo je predvodio svoj tim sa 32 poena, 6 asistencija, 4 skoka i 2 ukradene lopte. Si Džej Mekkolum zabeležio je 21 poen i po 7 skokova i asistencija.

Naredna utakmica između dva rivala igra se u noći između nedelje i ponedeljka, a domaćin će ponovo biti Oklahoma.

Podelite vest: