Portland poveo sa 2:0, nova šuterska agonija Oklahome

Oklahoma City Thunder Plej-of Portland Trail Blazers

Portland poveo sa 2:0, nova šuterska agonija Oklahome

Oklahoma City Thunder Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Uroš Živković Datum objave: 17.04.2019. Foto: nba.com

Pobeda Trejlblejzersa nad Tanderom 114:94, za prednost od 2:0 u seriji.

Igrači Oklahome su jako agresivno ušli u ovaj meč, bolje ga otvorili i delovalo je kao da su spremni i odlučni da naprave brejk. Međutim, počele su da se ponavljaju boljke iz prvog susreta, previše individualnih rešenja, koja su u početku možda i prolazila, ali ne zadugo, a pre svega, ponovio se očajan šut iz daljine.

Fascinantan je podatak da je ceo tim Oklahome u prva dva meča ove serije ukupno za tri poena imao 10/61, dok je sam Dejmijan Lilard šutirao 9/19.

U trećoj deonici domaćini su u potpunosti preokrenuli i ta četvrtina je i prelomila ceo susret. Prvi put je razlika otišla na dvocifren broj, a Blejzersi su u ovom kvartalu ubacili čak 16 poena više od svog rivala – 37:21.

Si Džej Mekolum je ponovo odigrao odlično i predvodio je svoju ekipu sa 33 poena, 8 skokova i 5 asistencija, dok je lider ovog tima odigrao upravo tako, kao pravi vođa. Osim jako dobrog učinka u napadu, Lilard je sjajno čuvao Rasela Vesbruka, koga je dva puta izblokirao, naterao ga je na 4 uzgubljene lopte, a dok je bio njegov striktni čuvar, Vesbruk je iz igre šutirao samo 3/13. Lilard je meč završio sa 29 poena, 6 asistencija, 4 skoka, 3 ukradene lopte i 2 blokade.

Najefikasniji u redovima gostujuće ekipe bio je Pol Džordž sa 27 poena, uz šut iz igre 11/20, a zabeležio je i 8 skokova i 3 asistencije. Vestbruk je bio nadomak tripl-dabla sa 14 poena, 11 aistencija i 9 skokova, uz doduše, jako loših 5/20 iz igre. Adams je imao 16 poena i 9 skokova.

Ono što je svima postalo jasno posle ova dva susreta je da će u Oklahomi definitivno morati da promene taktiku i da, pre svega, malo smanje te silne pokušaje iz daljine. Pa makar u sledećem meču pogodili i duplo više trojki nego do sada, to nije rešenje i to im neće doneti drugu rundu doigravanja, to je sigurno.

Mogu li da izjednače u seriji i da se sa egalom vrate u Portland ostaje nam da vidimo u sledeća dva meča, a prvi je na programu u noći između petka i subote.

Podelite vest: