Produžetak ugovora za Terija Stotsa

Portland Trail Blazers

Produžetak ugovora za Terija Stotsa

Portland Trail Blazers
Autor: Datum objave: 22.05.2019. Foto: Houston Chronicle

Samo dan nakon “metle” koju su dobili od vladajućih šampiona, u organizaciji Trejlblejzersa se već okreću planovima za budućnost i njihovoj realizaciji.

Prvo je u toku dana stigla vest da Dejmijena Lilarda očekuje novi, znatno pojačani ugovor, da bi kasnije stigla i potvrda o produžetku saradnje sa prvim trenerom tima, Terijem Stotsom.

U upravi Blejzersa imaju puno poverenje u svog trenera i žele da se osiguraju kada je reč o njegovom ostanku i ubuduće. Iako ima onih koji su očekivali mnogo više od Portlanda u finalu konferencije, čelni ljudi ove organizacije veruju da je ekipa napravila iskorak u odnosu na prethodne sezone, naročito nakon prošlogodišnjeg ispadanja već u prvoj rundi od Pelikansa, koji su bili autsajderi u tom dueli, i da su uprkos problemima s povredama dali sve od sebe.

Trejlblejzersima je ovo bila 6. uzastopna sezona u kojoj su se našli u doigravanju, a prvi put od 2000. godine su igrali finale konferencije.

(Foto: Russell Isabella/USA Today)

Ovaj niz uzastopnih pojavljivanja u plej-ofu ostvarili su upravo pod rukovodstvom trenera Stotsa, koji samo u svojoj prvoj sezoni na mestu šefa stručnog štaba nije uspeo da se sa svojim timom domogne doigravanja. Njegov ukupan učinak na klupi Portlanda do sada iznosi 325 pobeda i 249 poraza.

U ovoj sezoni, Teri Stots je vodio svoje momke do odličnog 3. mesta u izuzetno jakoj Zapadnoj konferenciji sa skorom 53-29, dok su u plej-ofu preslišali Oklahomu sa 4:1 u pobedama i odigrali jednu odličnu seriju protiv Denvera u kojoj su izašli kao pobednici sa 4:3, da bi u finalu konferencije ipak bili počišćeni od strane Voriorsa, iako su u svim mečevima, osim u prvom imali svojih šansi, pa čak i ubedljive prednosti u svakom od tih susreta koje ipak nisu uspeli i da pretvore u konačne trijumfe.

Podelite vest: