Šutersko samoubistvo Oklahome, Portland vodi 1:0!

Oklahoma City Thunder Plej-of Portland Trail Blazers

Šutersko samoubistvo Oklahome, Portland vodi 1:0!

Oklahoma City Thunder Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 15.04.2019. Foto: Sporting News

Oklahoma je meč završila sa 5 pogodjenih trojki iz 33 pokušaja, pravo je čudo kako su uopšte bili u igri do samog kraja.

Portland – Oklahoma, 104:99.

Nakon blamaže u prošlogodišnjem doigravanju, Portland je baš na krilima najosporavanijeg, Dejmijena Lilarda, stigao do prednosti u seriji. Dejm je upisao 30 poena, 5/11 za 3 poena, uz jednu ogromnu trojku nešto više od minuta pre kraja, kada je Oklahoma prišla na samo poen zaostatka. Osećala se napetost u tom trenutku u dvorani, ali je Lilard ovim pogotkom bukvalno doneo pobedu svom timu.

Raspoloženi u timu Portlanda bili su i Si Džej Mekolum sa 24 poena, kao i sjajni Enes Kanter sa 20 poena i 18 skokova.

Sa druge strane Rasel Vestbruk je upisao tripl dabl – 24 poena, 10 skokova, 10 asistencija, ali su se problemi u šutu spolja nastavili. Pol Džordž koji je do samog početka meča bio upitan zbog povrede ramenaa, postigao je 26 poena ali uz jako loš šut iz igre, 8 od 24.

Oba tima igrala su strašno kvalitetnu odbranu i jasno se videlo šta žele u svakom posedu. Prilikom svakog pik en rola Vestbruka, Kanter je ostajao duboko u reketu. Sa druge strane, Adams je snažno iskako na svaki pik koji su vodili Lilard ili Mekolum.

Oklahoma je bila jednostavno previše statična ofanzivno i oslanjali su se na individualni kvalitet svojih najboljih igrača, ako žele više u ovoj seriji Vestbruku i Džordžu se mora pridodati još neko.

Druga utakmica serije igra se u noći izmedju utorka i srede, u 04:30.

Podelite vest: