Veliki brejk Portlanda, u Oregon se vraćaju sa 3:1!

Oklahoma City Thunder Plej-of Portland Trail Blazers

Veliki brejk Portlanda, u Oregon se vraćaju sa 3:1!

Oklahoma City Thunder Plej-of Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 22.04.2019. Foto: betchicago.com

Trejl Blejzersi će imati šansu da pred svojim navijačima overe plasman u drugu rundu, nakon što su sinoć savladali Tandere u Oklahomi, 98:111.

(FOTO: NBA TV / Twitter)

Lilard i Mekolum su ponovo vodili šou, s tim da je ovoga puta Si Džej prednjačio. Ipak, pokazalo se još jednom da će ovaj tim biti dobar koliko budu jake epizodne uloge – Aminu, Kanter i Harkles su sinoć bili na visini zadatka.

X faktor ispred svih bio je Al Faruk Aminu. Momak kraljevske krvi upisao je 19 poena, uz 9 skokova i po jednu blokadu i ukradenu loptu. Konačna statistika ne pokazuje dovoljno koliki uticaj na igru je imao Nigerijac. Bio je prava napast u odbrani, uspešno se nosio sa svim igračima domaćeg tima u igri 1 na 1, bio na pravom mestu kada god je trebalo da pomogne u odbrani.

Dejmijen Lilard je postigao 15, od svojih 24 poena, u trećoj četvrtini kada je Portland pravio razliku. Pečat je u poslednjoj deonici stavio Mekolum, koji je utakmicu završio sa 27 postignutih poena.

Pol Džordž je ponovo pronašao napadačku formu – meč je završio sa 32 poena, 10 skokova i 6 asistencija. Imao je pak premalu pomoć saigrača. Denis Šruder se kasno probudio i stigao do 16 poena.

Jedan momak je svakako razočarao, a to je Rasel Vestbruk. Tripl dabl mašina stala je na 14 poena, 9 skokova i 7 asistencija, šut iz igre 5 od 21. U drugom poluvremenu utakmice Ras je postigao samo jedan poen, bez pogotka iz igre nakon 7 pokušaja.

Prvu meč loptu da okonča seriju Portland će imati u noći izmedju utorka i srede, utakmica počinje u 04:30. Tanderi će probati da dodju do prvog od dva potrebna brejka i seriju vrate u Oklahomu.

Podelite vest: