Kingsi i Begli u klinču

Sacramento Kings

Kingsi i Begli u klinču

Sacramento Kings
Autor: Datum objave: 20.10.2021. Foto: NBA India

Bivši drugi pik sa drafta 2018. godine, Marvin Begli je izvan rotacije za uvodni meč Kingsa ove sezone.

”Sakramento je obavestio Marvin Beglija da nije u rotaciji na otvaranju sezone, sto je u potpunosti zbunjujuće. Vidno je da nemaju planova što se njega tiče u budućnosti, pa ipak, odbili su potencijalne dogovore prethodnog leta i njegova vrednost će se gledati na osnovu ove sezone. Odlučili su da ga vrate u tim, ali ne i da igraju sa njim u rotaciji, što je totalno suprotno kontradiktorno tome da će njegovu vrednost gledati na osnovu partija koje pruži ove sezone. To je definitivno loša organizacija uprave Kingsa.” preneo je Džef Švarc, agent Marvina Beglija.

Po svemu sudeći, Begli nije u planu franšize iz Kalifornije za ovu sezonu. To govori i činjenica da Kingsi i Begli nisu imali nikakve konverzacije o samom produžetku ugovora, te će tako igrač dogodine biti ograničeno slobodan agent, što znaci da će Kingsi ukoliko budu želeli moći da izjednače svaku ponudu drugog tima.

Begli je prethodne sezone imao sasvim solidne brojke 14.1 poen, 7.4 skoka po meču, ali isto tako je imao problema sa povredama koje su ga u većem delu sezone odvojile od parketa, što govori činjenica da je odigrao samo 43 utakmice prethodne godine. Puste brojke ipak ne govore čitavu istinu, Kingsi zameraju Begliju za nedostatak napretka u smislu defanzivne svesnosti i prepoznavanja situacija na terenu, ali mora se priznati da su oni ovu svoju situaciju, po ko zna koji put rešili na pogrešan način.

Podelite vest: