“Ne treba trener da me motiviše!”

NBA Sacramento Kings

“Ne treba trener da me motiviše!”

NBA Sacramento Kings
Autor: Datum objave: 18.11.2021. Foto: King James Gospel

Protekle večeri Sakremento je izgubio od Minesote. To im je bio peti poraz u poslednjih šest utakmica i trenutno su na učinku 6-9. Nakon meča, centar Kingsa Tristan Tompson se u izjavi za medije oglasio i rekao da je na njemu zadatak da uputi mlade saigrače da motivaciju moraju pronaći u sebi.

“Nije sve do trenera Voltona što se tiče inspiracije. Ne treba trener da me motiviše. Nikada nije trebao, niti će. Dan kada mi zatreba motivacija trenera je dan kada ću se povući. Redovno prilazim svojim saigračima sa tim istim stavom. Ne treba trener da nas inspiriše.” – reči su Tompsona posle utakmice i novog poraza svoje ekipe.

Iskusni centar smatra da samo vrednim radom i svakodnevnim zalaganjem ekipa može napredovati:

“Ovo je NBA liga. Nikoga neće biti žao za vas. Kris Veber i Majk Bibi neće doći i pomoći nam, tako da moramo sami da guramo jedni druge svakoga dana, budemo što bolji na treningu, gledamo snimke sa utakmica i učimo iz svojih grešaka.”

Tompson svakako ima pobednički mentalitet i zna kako se osvaja prsten budući da je 2016.godine to uradio sa ekipom Klivlenda. Međutim, mnogi shvataju da se ovom izjavom stavlja dodatni pritisak i na samog trenera Luka Voltona kome je pozicija itekako ugrožena zbog slabog starta sezone ekipe iz Kalifornije.

 

Podelite vest: