Prokletstvo moderne košarke: Hild pretekao Peđu

Sacramento Kings

Prokletstvo moderne košarke: Hild pretekao Peđu

Sacramento Kings
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 23.10.2021. Foto: NBA.com

Krajem uvodne četvrtine, sinoć u Sakramentu, Badi Hild je postigao svoju prvu trojku na meču, a 1071. u dresu Kingsa. Time je pretekao čuvenog srpskog snajpera, Peđu Stojakovića i postao najbolji trojkaš u istoriji tima.

“Veoma sam ponizan i blagosloven. Preći čoveka kao što je Peđa Stojaković, on je legenda Sakramento Kingsa. Uradio je velike stvari za košarku, za sve klince iz Evrope i ostale van Amerike. Lagao bih kada bih rekao da sam ga gledao, ali koristio sam ga u video igricama. Nikada nisam ni sanjao da ću se naći ovde i oboriti njegov rekord. Ovo je veliko ostvarenje” izjavio je Badi Hild nakon utakmice.

Hild je prošlog marta postao igrač koji je najbrže stigao do 1000 trojki u istoriji lige. Učinio je to u svojoj 350. utakmici i tako pretekao Stefa Karija, kome je za isto dostignuće trebalo 369.

Kingsi su, nakon uvodne pobede protiv Portlanda, sinoć poraženi u zanimljivoj utakmici od strane favorizovanih Juta Džezera. Hild je meč završio sa 24 poena, uz 9/21 iz igre i 5/16 za 3 poena.

Podelite vest: