Zvanično: Kingsi i Hild ipak dogovorili novi ugovor!

Sacramento Kings

Zvanično: Kingsi i Hild ipak dogovorili novi ugovor!

Sacramento Kings
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.10.2019. Foto: Washington Post

Nakon kiše uvek dodje sunce! Tako su i Badi Hild i uprava Sakramento Kingsa uspeli da nadju zajednički jezik – odlični bek će u četiri sezone po isteku ruki ugovora zaraditi najmanje 86 miliona dolara!

Četiri miliona dolara manje od cifre koju su “Kraljevi” ponudili u prvi mah i koju je Hild odbio kao uvredu, medjutim po novom dogovoru Badi bi mogao da zaradi dodatnih 20 miliona dolara ukoliko dodje do odredjenih timskih i individualnih ciljeva.

Po navodima Adrijana Vojnarovskog i Sema Amika, dodatnih 8 miliona u bonusima je jako dostižno. Jedino što  za sada znamo je da u ove bonuse spada ulazak u top 10 najboljih trojkaša lige u jednoj od sezona, kao i učešće u plejofu.

Narednih 12 miliona koji ga mogu dovesti do ukupne cifre od 106 miliona dolara za četiri sezone su dosta teža dostignuća. Još uvek nema zvaničnih potvrda, ali dva bonusa najverovatnije su vezana za učešće na “All Star” utakmici, kao i finalu NBA lige.

Zanimljivo, kao i kod većine ugovora koje su potpisali ovog leta, Kingsi su ponovo pametno balansirali visinu ugovora po godini. Hildov ugovor kreće iz najviše tačke, u prvoj godini zaradiće 24.4 miliona dolara, dok će se u poslednjoj ta cifra spustiti na “tek” 18.6 miliona. Ovime su “Kraljevi” ostavili fleksibilan budžet za vreme kada produžetke ugovora budu potpisivali Dieron Foks, Marvin Begli i naš Bogdan Bogdanović.

Velika pobeda za obe strane, Hild će ovako moći da fokusiran udje u sezonu u kojoj Kingsi imaju velike ambicije. Nakon još jednih uspešnih pregovora, tim iz Sakramenta se odlično pozicionirao za naredne sezone i jedan su od timova koji bi trebao da bude deo elite u godinama koje dolaze.

Podelite vest: