Denver u polufinalu Zapada nakon sjajne utakmice!

Denver Nuggets Plej-of San Antonio Spurs

Denver u polufinalu Zapada nakon sjajne utakmice!

Denver Nuggets Plej-of San Antonio Spurs
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 28.04.2019. Foto: denverpost.com

Fenomenalan meč vidjen je u Denveru. Domaći su vodili tokom cele utakmice, ali San Antonio jednostavno nije želeo da se preda. Videli smo neizvesnu završnicu iako je Denver u par navrata vodio i sa 17 poena razlike. Na kraju Denver – San Antonio, 90:86.

Igrači Nagetsa su strašno motivisani ušli u meč. Odbrana na visokom nivou, energija na svakom delu terena. Broj ofanzivnih skokova i poeni nakon istih najbolji su pokazatelj želje domaćih igrača. Na krilima koga drugog nego li Nikole Jokića stižu do dvocifrene prednosti već u prvoj deonici.

Spursi, koje šut nikako nije služio u prvoj četvrtini, značajno menjaju plan napada u nastavku i kreću mnogo više da napadaju obruč. Donelo je to veći broj poena u reketu naravno, kao i više slobodnih bacanja. Drugu deonicu obeležila je i sekvenca u kojoj su Jokić i Oldridž bukvalno igrali 1 na 1 uz sjajan repertoar sa niskog posta na obe strane. Somborac je već na poluvremenu upisao 15 poena, uz 9 skokova i 2 blokade.

Stigli su Spursi u dva navrata i do -7, odbio je to prvi put Milsap sa 4 vezana poena, te Moris iz naskoka i Plamli nakon ofanzivnog skoka za kraj prvog poluvremena.

Tim Majka Melouna ušao je u drugo poluvreme sa jasnim planom – što više centralnog pik en rola Marej/Jokić. Nateralo je to Popoviča da vrlo brzo, nakon samo 3 minuta na teren ubaci Milsa i Geja, Vajt i Peltl jednostavno nisu imali čime da odgovore defanzivno. Umirilo je to napade domaćih, te se San Antonio stabilizuje na krilima Geja i Forbsa.

Možda i ključna serija dolazi nakon toga i delo je do tada neprimetnog Gerija Herisa. Lep flouter, dva bacanja, pa trojka u tranziciji. 7 vezanih poena za maksimalnih +17 nateralo je Grega da zatraži tajmaut.

Odlična partija Geja ostavila je Spurse u životu, postigao je 8 poena u trećoj četvrtini. Bili su Spursi bolji tim u završnici ove deonice, a Gej je promašio otvorenu trojku da razliku spusti ni -7. Denver je u poslednji period ušao sa 72:61.

Poslednja četvrtina donela je bitnu promenu u odnosu na utakmicu broj 6. Nikola Jokić startovao je u petorci ovoga puta, za razliku pomenutog meča kada su Spursi napravili ključnu seriju dok je najbolji igrač Denvera sedeo na klupi. Ovaj potez se ipak nije najbolje pokazao – Jokić je izgledao strašno umorno, a Denver je ubedljivo vodjstvo doveo u veliku opasnost u finišu meča.

Na početku četvrtine Spursi u nekoliko navrata spuštaju prednost na -8, ali Denver nalazi poene preko Bartona i Jokića. Floutera na 5 minuta pre kraja konačno je razbio barijeru za San Antonio i dolaze na samo 6 poena zaostatka. Jokić je momentalno odgovorio sa penala, ali gosti poenima Oldridža i Derouzena prilaze nikad bliže, na samo 4 poena razlike.

Kad je teško zna se – pik en rol Marej/Jokić. Džamal prvo pogadja flouter, pa Jokić nakon pika sjajno pronalazi Krega za 8 razlike ponovo. Nije Denver dugo bio spokojan. Forbs postiže trojku, te nakon gužve pod košem Spursa biva najbržih u kontri za seriju 5-0.

Finiš meča donosi i heroje. Džamal Marej pogodio je strašan šut u pola minuta pre kraja za dva poseda razlike, na drugoj strani Kreg je spektakularno blokirao Derouzena.

Završnicu je obeležila i neshvatljiva greška igrača San Antonija koji nisu faulirali domaće i bukvalno su dozvolili da istekne vreme iako je do kraja meča bilo 25, 26 sekundi. Nije pomoglo ni dobacivanje sa klupe Grega Popoviča i svih njegovih pomoćnika.

Nikola Jokić je meč završio sa 21 poenom, 15 skokova i 10 asistencija, uz jako slab šut iz igre – 9 od 26. To je prvi tripl dabl u meču broj 7 još od finala 2016. godine i gospodina kojeg ove sezone nažalost ne gledamo u doigravanju.

Denver je tako zakazao polufinalnu seriju sa Dejmom Lilardom i njegovim Trejl Blejzersima. Prvi meč igra se već za dva dana – ponedeljak na utorak, 04:30.

 

Podelite vest: