Denver vratio brejk, Jokić dominirao!

Denver Nuggets Plej-of San Antonio Spurs

Denver vratio brejk, Jokić dominirao!

Denver Nuggets Plej-of San Antonio Spurs
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.04.2019. Foto: BSN Denver

Nagetsi su vratili prednost domaćeg terena sjajnom igrom u San Antoniju, 103:117.

San Antonio je bolje ušao u ovaj meč, stigli su i do 12 poena prednosti. Medjutim, Denver je uhvatio ritam sredinom druge deonice, kombinacija odlične čvrste odbrane i vanserijskog šuta van linije za 3 poena te su stigli do veoma važne pobede, njihove prve u San Antoniju nakon 14 poraza.

Nikola Jokić bio je glavni protagonista ponovo. Na samom startu i jedini raspoloženi igrač u timu Nagetsa, a kada su mu se priključili Marej i Kreg, Sparsima nije bilo pomoći.

Jokić je upisao 29 poena, uz 12 skokova i 8 asistencija. Bio je mnogo agresivniji u napadu, a takav Jokić je najbolji Jokić, makar i kada procenti nisu visoki on privlači veliku pažnju protivničke odbrane i otvara mnogo više prostora drugim igračima svog tima.

Taj prostor je pre svih iskoristio Tori Kreg, koji je odigrao možda i utakmicu karijere. 18 poena uz 8 skokova, 5 pogodjenih trojki iz 7 pokušaja, kao i spektakularna odbrana tokom celog meča. Pravi X faktor za tim iz Kolorada.

U timu domaćih najraspoloženiji je bio Lamarkus Oldridž, postigao je 24 poena, dodao tome i 9 skokova. Derouzen je zabeležio 19 poena i 5 skokova, ali je i tokom celog meča bio neobično nervozan, što je rezultiralo isključenjem u finišu kada je jednog od arbitara gadjao loptom.

Greg Popovič je bio nezadovoljan intenzitetom u odbrani svojih momaka, moguće i sa pravom. Spursi su bili neprepoznatljivi u odbrani, bledi na skoku, činilo se da je Denver pokupio svaku ničiju loptu. Otuda i ne čudi da je jako rano na teren poslao rezerviste i momke koji nisu dobijali niti minuta u seriji do sada.

U petom meču serije moći ćemo da uživamo u jako pristojnom terminu za nas sa Balkana, utorak u 22:00. Denver – San Antonio 2:2.

 

Podelite vest: