Dominacija Denvera, Jokić ponovo odličan

Denver Nuggets Plej-of San Antonio Spurs

Dominacija Denvera, Jokić ponovo odličan

Denver Nuggets Plej-of San Antonio Spurs
Autor: Uroš Živković Datum objave: 24.04.2019. Foto: denverpost.com

Nagetsi su slavili protiv Sparsa 108:90 i po prvi put u ovoj seriji imaju prednost, trenutno je 3:2.

Nije na samom startu delovalo da će ovaj meč otići u pravcu u kom će jedna ekipa imati ubedljivu prednost tokom većeg dela susreta. Krenulo se u sporom ritmu, uz blagu nervozu na obe strane i izuzetno čvrste odbrane.

(Foto: David Zalubowski/Associated Press)

A onda su domaći počeli da pogađaju. Ne samo da su pogađali, nego su to pretežno bili pogoci za tri poena, koji su dali podstreka ne samo igračima nego i publici koja je sa svakim pogotkom bila sve glasnija. Bilo je tu i nekih odličnih prodora, pa i par pogodaka iz nemogućih situacija i prednost je polako počela da raste, gosti su jednostavno bili bez pravog odgovora.

Pisali smo već o tome, nakon trećeg meča i poraza Denvera, da ovu seriju u njihovu korist neće odlučiti Nikola Jokić. Ovde će sve zavisiti od spoljnih igrača i njihovog raspoloženja, pre svega. Kada spolja pogađaju i Marej i Heris i Bizli, Nagetsi deluju nezaustavljivo, samim tim što protivniku preti opasnost sa toliko strana, a i to samo dodatno omogućava Jokiću da igra svoju igru na najbolji način. Mnogo više mu se otvara prostor pod košem i uvek će biti manje udvajanja na njemu, ako su mu šuteri raspoloženi i na pravom nivou.

(Foto: Matthew Stockman/Getty Images)

Čak sedmorica košarkaša Denvera bili su dvocifreni, među njima i Jokić koji je ponovo radio sve za svoju ekipu. Upisao je 16 poena, 11 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte.

Džamal Marej je odigrao jako dobro, zabeležio je 23 poena, pri šutu iz igre 9/16, uz 7 asistencija i 4 skoka, Geri Heris je bio šuterski vrlo raspoložen, ubacio je 15 poena, a ponovo je odigrao i sjajno u odbrani.

Već drugu utakmicu zaredom Tori Kreg je startovao umesto Vila Bartona i to se opet pokazalo kao pravo rešenje. Kreg nije imao previše poenterski produktivnu utakmicu, za razliku od prošle, ali je obavljao sjajan posao u odbrani, a zabaležio je i 10 skokova. Barton je, ušavši sa klupe, odigrao vrlo dobro sa 17 poena, 7/11 iz igre, uz 5 skokova i 3 asistencije.

Kod gostiju, Oldridž i Derouzen su postigli po 17 poena, s tim što je Demar imao ne baš sjajnih 6/15 iz igre, a Lamarkus je uz solidan košgeterski učinak upisao i 10 skokova. Derik Vajt je ubacio 12, kao i Jakob Poetl koji je uz to imao i 7 skokova i 4 asistencije.

U sledećem, 6. meču ove serije, koji će se odigrati u noći između četvrtka i petka, Sparsi će biti domaćini.

Podelite vest: